dimarts, 5 de febrer de 2013

Strudel de poma- Appfelstrudel

Un altre clàssic de la cuina Alemanya. Strudel que vol dir "remolino" en alemà, pot ser dolç com el de poma, o salat en carn i formatge molt típic també d'Argentina.
Ja fa dies que tenia el desig de menjar un strudel de poma, recordo molt aquest postre de quan vivia a Barcelona, i per aquí no en trobo, així que "manos a la obra"!
El més difícil es fer la pasta, però el que he fet es utilitzar-la precuinada, podeu utilitzar tant la pasta filo com la fullada, jo com de filo no n'he trobat he utilitzat la pasta fullada.

Ingredients
- 1 base de pasta de full
- 2 pomes Reineta (agredolces)
- 1 grapat de panses
- 1/2 got d'anous
- 1/2 got d'ameles torrades i pelades i/o pinyons
- 3 cullerades soperes de sucre moreno
- Canyella en pols
- 50 g de mantega
- 1/2 gotet de ron
- 1 llima
- Sucre glass
- Ametlla laminada crua
- 1 ou
- Gelat de vainilla

Procediment
- Estirar la pasta de full per fer-la ben fina, i punxar-la amb una forquilla per que no puje.
- Posar les panses a remull amb el ron.
- Untar la base amb mantega sucre i canyella, si la pasta és la de filo, aneu posant capes de pasta, fent el mateix procediment amb la canyella el sucre i la mantega.
- En un bol tallem la poma ben fina, també la podeu ratllar amb l'ajuda d'un ratllador, si ho preferiu. Tirem una mica de suc de llimona per evitar que s'oxide.
- Un cop tenim la poma tallada li incorporem dos cullerades soperes de sucre moreno, una nou de mantega i la canyella al gust.
- Tapem el bol amb paper film i el posem uns 10 min al microones. Tambés es poden posar en cru.

Estirar la base i posar canyella, sucre i mantega

- Un cop tenim la poma a mig coure incorporem les panses, les nous, les ameles o els fruits secs que tingueu i vulgueu. Si us queda massa líquid aquest el retireu.
- Posar la mescla de poma i fruits secs sobre la base de la pasta i enrodillar-ho com un braç de gitano.


Mesclar tots els ingredients un cop tenim la poma mig cuita
Posar-ho a sobre la pasta i enrrollar


















- El pintem amb l'ajuda d'un pinzell amb ou batut i li posem ametlla laminada crua.
- Enfornem l'strudel uns 20 min a 200ºC o el que us marque la pasta de compra.
- Un cop surt del forn l'espolvorejem amb sucre glass.
- Es serveix calent i acompanyat amb gelat de vainilla.
- A mi m'encanta, la propera vegada espero trobar la pasta filo per provar aquesta opció, ja us contaré!


 
Pintar-ho amb ou i posar ametlles
Quan surt del forn espolvorejar el sucre glass
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada