dimarts, 26 de febrer del 2013

Les croquetes d'atún de les escoles

L'altre dia en la meva iaia " la cuinera de les escoles" li explicàvem al meu fill els seus plats, i un dels seus grans èxits que van ser les croquetes d'atún.
Molts nens explicaven a la seves mares lo bones que eren les croquetes de les escoles,  i les mares anaven a casa la meva iaia a que els ensenyés les famoses croquetes, bé dons aquí les teniu...

                                  
Ingredients per 30u.
- 3 llaunes de tonyina petites
- 3c. soperes de tomàquet
- 1/2 ceba dolça
- 2 cullerades soperes de farina
- 1/2 l de llet sencera
-  2 ous
- sal i oli

Procediment
- En una paella sofregir la ceba tallada el mes petita possible, millor amb gabinet que amb picadora.
- Un cop tenim la ceba enrrossida li afegim els tomàquet ratllat i  ho anem remenant a foc mínim.
- Quan ja tenim el tomàquet i la ceba cuita afegim la tonyina que previament hem escorregut.
- A continuació la farina i la sofregim i per ultim anem tirant la llet tèbia poc a poc fins aconseguir una pasta prou consistent per poder formar les croquetes.
- Deixar reposar la pasta fins que es refredi, jo us aconsello que ho feu d'un dia per l'altre
- Formar les croquetes amb l'ajuda de dos culleres sopere.
- Les pesem per un ou batut i ja es poden fregir, aquestes no van passades amb pa ratllat ni galeta, sols amb ou.


Sofregir la ceba la tomaca i la tonyina

Afegir la farina i la llet



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada