dijous, 28 de febrer de 2013

Arrossos (IV): Arròs caldós amb llamàntol


Arròs caldós amb llamàntol de Jesús

















Un arròs amb llamàntol o bogavant (com vulguèsseu dir.....ja mos entenem...)

Avui estem contents perquè aquesta recepta no és nostra, ens l'ha enviat el nostre amic Jesús.
Un arròs que va fer amb Teo, per tant, a tots dos: gràcies xatos!!

Hem pensat que com ens agrada tant cuinar com menjar l'arròs, obrirem una secció dins del blog: Li direm ARROSSOS!!
Així ens serà més fàcil fer la búsqueda quan ens vindrà de gust repetir algun.
Amb els que portem, aquest és el quart.
Esteu tots convidats a que ens envieu el vostre preferit.
A continuació, l'arròs caldós de Jesús, que per cert, el pròxim el volem tastar...jeje!!


“Arrós caldós” en bogavant.

Per mi, deliciós.

Ingredients per a 12 persones:

- 4 bogavants o al gust,
- una dotzena de gambes i llangostins
- calamarets o sepieta,
- 700 gr. d’arròs
- el triple de caldo de peix, fet en molt de carinyo (2 litres i casi mig, depen del caldós que t’agrade, quant menys, serà mes melós)
- oli, sal, pebre i colorant

Ingredients per fer el sofregit:
 (tot molt ben picat):
- 2-3 tomates 
- porro
- pimentó roig
- alls (un parell de dents)
- julivert


Procediment:

1.- Sofregir els bogavants. Cal possar-los ja trencats, Les manetes es trenquen en una massa perquè després siga fàcil d’obrir. Per aquest arròs és important disposar d’una bona cassola. Un cop sofregits, ..retirar i reservar.
2.- Afegir la sepieta i en el mateix oli, fregir.
3.1- Afegir la picada i sofregir uns minuts
3.2.- Fins que tinga aquest aspecte…
4.- Afegir l’arrós i sofregir un parell de minuts.
5.- Segons abans de posar el fumet de peix, afegir, dos cullerades de pimentó roig. Afegir el fumet al conjunt.
6.- Un cop afegit, dona-li foc perquè puge el bull del fumet en l’arròs.  Al bullir provar de sal i rectificar si fos necessari.
7.- Incorporar els bogavants.
8.- En uns 10 minuts ja està llest si es cert que, depèn del grau de caldós que es pretén deixar, aquest temps és el necessari perquè l’arrós estiga en el seu punt i sense passar-se.

Acompanyat d’un bon cava, … i a disfrutar.


GALERIA FOTOGRÀFICA:


Els ingrediens (I)
Els Ingredients (III)
Els ingredients (II)








1.Sofregir els bogavants
3.1. Afegir la picada i sofregir uns minuts
2.Afegir la sepieta i fregir.

3.2.- Aspecte final del sofregit
5.- Afegir el fumet al conjunt.
4.- Afegir l’arrós i sofregir un parell de minuts

6.- Bollir i rectificar de sal
8. En uns 10 minuts ja està llest
7. Incorporar els bogavants.



Deixar bollir en funció del "caldós" que es vol
Perfecte amb un cava

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada