dijous, 23 d’agost de 2012

Flam d'ou en galetes i fruits secs

Fa anys que la meva iaia els diumenges ens feia aquest flam.
El podeu versionar amb galetes i avellanes, o galetes i ameles o galetes soles. El meu preferit es el d'avellana!
És una recepta súper fàcil i ràpida, és pot fer amb flameres individuals o amb una flamera gran. Les quantitats depenen del diàmetre de la flamera.

Ingredients
- 6 galetes maria
- 1 grapat d'avellanes torrades i pelades 
- 3 ous
- 300 ml de llet sencera
- 1/2 got de sucre (150g aprox.)
- Caramel líquid (Royal)

Procediment
- Posar els ous, el sucre i la llet en un bol i passar-ho tot per túrmix.
- Incorporar les galetes i les avellanes o ameles i triturar-ho tot junt
- Abocar-ho a la font on prèviament li hem posat caramel líquid al fons
- Posar-ho al bany maria a 200ºC uns 35 min al forn.
- Desmotllar un cop estigui fred.
- Servir molt fred.






Bany maria per anar al forn
Batre els ingredients




2 comentaris:

  1. Veig que has fet el flam a un motlle de vidre. No es difícil desprès per que surti sencer? Com ho fas?
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, es bo que previament untes el motlle amb mantega, i quant l'ou es cualla sempre redueix el seu volum, una manera de saver que ja esta cuallat es veure com es despega de les parets.
      espero que et surti be

      Elimina