dimarts, 30 d’agost del 2011

3 anys _Pastís de Fondant

El 3er aniversari de Ramon em vaig voler lluïr provant per primer cop el fondant.
Sempre havia vist aquells pastissos americans que tant bona pinta fan, però no m'havia parat mai a pensar com es deia ni com es feia.
Després d'indagar pels blogs de cuina (a American desserts- fondant, als meus bolgs preferits), vaig trobar aquesta recepta:

Ingredients:
  • 1 cullerada de glicerina (1)
  • 1 cullerada de glucosa líquida (1)&(2)
  • 1 sobre de gelatina Royal 
  • 3 cullerades d'aigua
  • 1 cullerada sopera de manteca vegetal Crisco (3)
  • sucre glass: el que entre, ha de ser de compra, ja que aquet porta midó
(1) venta en .farmàcies
(2) a la farmàcia només la tenien en pols i vaig fer una pomada al bany maria en 10g de glucosa i anar afegint aigua en un conta gotes com si fèssim un almibar, fins que es va dissoldre, un cop es refreda agafa consistència.
(3) tampoc la vaig trobar i vaig utilitzar mantega.

Procediment:
- Posar en un cassó al bany maria l'aigua i incorporar la gelatina fins que es fongui.
-Seguidament incorporar la glicerina, la glucosa i la grasa
-Un cop tenim els ingredients emulsionats, els tirem al sucre.
-Posem previament el sucre a un bol i li fem un foradet al mig on tirem allí l'emulsió dels ingredients al bany maria
-Amb una cullera de fusta, anem incorporant el sucre poc a poc
-Sabem que no admet més sucre quan ja no s'apega a les mans

He intentat escriure els passos, però penso que en aquest cas, com diu la dita: és millor una imatje que mil paraules (en este cas serà un video)
Us passo el link que jo vaig trobar amb un video explicatiu.



Consell
- Com que les mesures son molt poc quantitatives, cada vegada pot ser que us quedi diferent, vaja a mi hem pasa.
- Si es pega a les mans; falta sucre
- Si  es trenca la pasta: falta aigua, li podeu afegir aigua poc a poc.
- A d'adquirir una textura de plastelina.



2 comentaris:

  1. hola Gisela
    No se si coneixes aquest blog però jo vaig al·lucinar amb les seves creacions de pastissos tot i que no he provat mai de fer-ne cap:
    evapanadera.blogspot.com
    Espero que t'agradi!
    Àngels

    ResponElimina
  2. Gràcies Àngels:
    Ja he entrat, la majoria de blogs de postres son increíbles.
    Jo t'he de confessar que de pastissera ho soc ben poc, i de cuinera faig el que puc.
    Este blog el vam enfocar molt per guardar-mos les nostres receptes en algún lloc i poder-les compartir, i jo en part per les meves pacients que no saben mai que fer per dinar, i intento donar alguna idea virtual
    Salut!

    ResponElimina