dimarts, 30 d’agost de 2011

Pastetes de segí

Un postre típic del nostre territori, també conegut com a "corassons" encara que aquests es fan amb oli d'oliva i les pastetes de segí pos en segí (llard de porc).

El motlle per suposat el que tingueu o trobeu. Aquests senyors els vaig fer servir per la festa de despedida de la guarderia, ja que el "logo" de la guarde és el "monigote" dels Sants Inocents, però em va ser impossible trobar-lo, (si algú llegeix aquest post i sap on trobar-lo, agraïria molt si m'ho fa saber)

Recepta original de la tia Sus:             

Ingredients:
  • 6 ous ( no cal montar-los)
  • 1/2 kg de sucre
  • 1/2 kg de segí (1)
  • 1/2 kg de farina (per la massa) + 1/2 kg de farina (per amassar)
  • 4 papers de gasosa (blancs i blaus)
  • 1/2 pell d'una llima molta
  • canyella i sucre per sobre
(1) segí és una paraula de les nostres terres, és manteca de porc

Procediment:

    - Treure el segí de la nevera 2-3 hores abans.

    - Mesclar i amassar els ous, el sucre, el segí, els papers de gasosa blancs i la llima.

    - Anirem tirant farina, quan tenim aprox la meitat, possem els papers de gasosa blaus.

    - Acabem de posar la resta de la farina per amassar.

    Nota: la pasta no cal deixar-la reposar.



    - A la safata es fiquen les figures que tenim

    - Condicions forn: 10-15 minuts a 180-200ºC

    - Un cop les treiem, fiquem damunt sucre i canyella en pols.



    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada