Sempre havia vist aquells pastissos americans que tant bona pinta fan, però no m'havia parat mai a pensar com es deia ni com es feia.
Després d'indagar pels blogs de cuina (a American desserts- fondant, als meus bolgs preferits), vaig trobar aquesta recepta:
Ingredients:
- 1 cullerada de glicerina (1)
- 1 cullerada de glucosa líquida (1)&(2)
- 1 sobre de gelatina Royal
- 3 cullerades d'aigua
- 1 cullerada sopera de manteca vegetal Crisco (3)
- sucre glass: el que entre, ha de ser de compra, ja que aquet porta midó
(2) a la farmàcia només la tenien en pols i vaig fer una pomada al bany maria en 10g de glucosa i anar afegint aigua en un conta gotes com si fèssim un almibar, fins que es va dissoldre, un cop es refreda agafa consistència.
(3) tampoc la vaig trobar i vaig utilitzar mantega.
Procediment:
- Posar en un cassó al bany maria l'aigua i incorporar la gelatina fins que es fongui.
-Seguidament incorporar la glicerina, la glucosa i la grasa
-Un cop tenim els ingredients emulsionats, els tirem al sucre.
-Posem previament el sucre a un bol i li fem un foradet al mig on tirem allí l'emulsió dels ingredients al bany maria
-Amb una cullera de fusta, anem incorporant el sucre poc a poc
-Sabem que no admet més sucre quan ja no s'apega a les mans
He intentat escriure els passos, però penso que en aquest cas, com diu la dita: és millor una imatje que mil paraules (en este cas serà un video)
Us passo el link que jo vaig trobar amb un video explicatiu.
Consell
- Com que les mesures son molt poc quantitatives, cada vegada pot ser que us quedi diferent, vaja a mi hem pasa.
- Si es pega a les mans; falta sucre
- Si es trenca la pasta: falta aigua, li podeu afegir aigua poc a poc.
- A d'adquirir una textura de plastelina.
hola Gisela
ResponEliminaNo se si coneixes aquest blog però jo vaig al·lucinar amb les seves creacions de pastissos tot i que no he provat mai de fer-ne cap:
evapanadera.blogspot.com
Espero que t'agradi!
Àngels
Gràcies Àngels:
ResponEliminaJa he entrat, la majoria de blogs de postres son increíbles.
Jo t'he de confessar que de pastissera ho soc ben poc, i de cuinera faig el que puc.
Este blog el vam enfocar molt per guardar-mos les nostres receptes en algún lloc i poder-les compartir, i jo en part per les meves pacients que no saben mai que fer per dinar, i intento donar alguna idea virtual
Salut!