dimarts, 3 de novembre de 2015

Autèntic tiramisú

Unes postres ja gairebé clàssiques de la nostra cuina. Avui hem optat per uns tiramisú individual.
Aquest postre típic italià l'he tastat mil cops però ni tots són iguals ni tots són bons. Aquesta recepta és la més autèntica italiana que he trobat, des de que la meva amiga viu a Milà m'ha explicat encara dos consells més que us explicaré perquè el vostre tiramisú sigui insuperable!



Tiramisuú amb trerrina individual
Ingredients
- 500g de mascarpone
- 4 ous
- 4 cullerades soperes de sucre
- Cacau amb pols (tipus Valor)
- Xocolata negra per ratllar (Creo)
- Bescuits secs, fontaneda
- Licor amaretto o cognyac
- Café





Procediment
- Separar els rovells de les clares.
- Batre els rovells amb les 4 cullerades soperes de sucre fins que blanquegen.
- En un bol a banda muntem les clares a punt de neu.
- Incorporar el mascarpone amb els rovells i el sucre i batre manualment, si batem massa el farem una crema massa liquida i no ens interessa.
- Per últim incorporar les clares amb moviments envoltants per que no és demunten.
- Fer café fort i mesclar-lo amb el licor, jo li poso una cullerada de sucre perquè no sigui tan amarg.
- Un cop tenim el café amb el licor fred mullem els bescuits però tomba i tomba, no deixeu que es mullen massa.
- Muntar el tiramisú, primer una capa de bescuits, després una de crema de mascarpone, un altra capa de xocolata ratllat i tornem a començar.
- Deixar-lo reposar a la nevera amb film o plata tapat, dos dies, aquest és el consell dels que en saben, aquest temps serveix per què els bescuits s'amarin de la crema de mascarpone.
- Al moment de servir posar per sobre cacau amb pols amb l'ajuda d'un colador fi.



CONSELLS
- El primer que heu de tenir en compte és no batre massa el mascarpone, perquè no es faci líquid, fer-ho sempre manual.
- Muntar molt bé les clares a punt de neu.
- No mullar massa els bescuits amb café.
- Utilitzar el bescuit sec, no els tous.
- Deixar-lo repossar com a mínim un dia en nevera.

Clares montades a punt d'afegir el mascarpone amb els rovells i el sucre

2 comentaris:

  1. Conyac??? I perquè no anís, ja posats i t'estalvies el sucre del cafè? ;))

    En tot cas: si vols fer un tiramissú fes-lo amb amaretto, bo no, boníssim!! Et quedarà. Per cert, quin cacau recomanes? :))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si en amaretto és l'autèntic, però per si no n'hi ha personalment hem decanto per cognyac o fins i tot wisky, l'anís per mi es molt perfumat amb un gust molt particular. El cacao el valor, el xocolate el pico amb la picadora Nestlé postres o m'agrada molt també amb el creo.
      bon profit! si el vols per diumenge ja el pots fer, com mes dies reposa millor que millor

      Elimina