dilluns, 26 d’octubre de 2015

Pastís de brandada de bacallà

 Una versió salada del coc de poma, encara que el podeu adornar amb poma o amb pebrots del piquillo, queda bé de les dues formes.
Aquesta recepta és de les preferides del Manel, li havia sentit parlar tants cops que no podia deixar de provar-la, un resultat espectacular!

Ingredients per la brandada de bacallà amb thermomix
- 400g de bacallà dessalat
- 70g de llet
- 100g d'oli d'oliva
- 100g d'oli de girasol
- 2 grans d'all
- 1 polsim de pebre blanc

Procediment per la brandada amb thermomix
- Posar al got els alls i els olis, trossejar 5 seg, vel.7.
- Baixar en una espàtula els alls al fons i coure, 6 min/varoma/vel cullera.
- Retirar l'oli del got i reservar.
- Incorporar el bacallà dessalat i sense pell, la llet i el pebre coure 6min/Varoma/vel.1.
- Deixem refredar el bacallà i passats uns 10 min triturem 30seg/ vel progressiva 5-10.
- Amb el cubilet posat anem afegint els olis, sense programar temps a Velocitat 5.

Ingredients per al pastís
- 1 base de pasta brisa o de full
- Brandada de bacallà
- 2 pomes reineta o 1 pot de pebrots del piquillo escalivats
- Sal, pebre negre i un xorret d'oli d'oliva


Procediment
- Preescalfar el forn a 180ºC, mirar les instruccions de la base precuinada.
- En  un motlle desmuntable untar-lo amb mantega i possar la massa brisa precuinada fresca i foradar-la amb l'ajuda d'una forquilla per què no s'infli la massa.
- Enfornar uns 10 minuts la base sola perquè ens quedi més cruixent.
- Incorporar la brandada per sobre i la poma tallada a làmines fines, per sobre li posem una mica de sal, pebre i un xorret d'oli i tornem a enfornar fins que la poma i la massa estiguin ben cuites.
- Com aperitiu, de segon plat, plat únic, de la manera que sigui sempre quedarà bé. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada