dimarts, 10 de novembre de 2015

Patates al microones


Una guarnició, rapida senzilla que ens acaba d'equilibrar els plats. Si avui és un d'aquells dies de cuinar amb alguna cosa a la planxa i una amanida aquí us deixem una guarnició senzilla de fer i ultra ràpida mentre es cou la carn. 

Recordeu que en un àpat no han de faltar mai els Hidrats de Carboni (cereals) com ara l'arròs, patata, pasta, llegums... La proteïna que pot ser la carn, peix o ous, i sobretot les verdures.
Avui optem per una proteïna a la planxa, una amanida rentada de bossa i unes patates al microones.
En deu minuts hem construït el nostre semàfor! 


- Verd - verdura lliurement
- Groc - Cereals, una patata com el nostre puny
- Roig - Proteïna, un tall de carn o peix de la mida de la nostra ma




Vinga que menjar ràpid, avui en dia ja no equival a menjar malament! 



Ingredients
- 1 patata per persona (150-200g)
- Espècies al vostre gust (orenga, fines herbes, farigola, pebre negre, pebrot vermell de la vera...)
- sal i oli 



Procediment
- Rentem molt bé les patates per poder-les menjar amb pell, si us agrada.
- Les partim per la meitat i els hi fem uns talls transversals i longitudinals, sense acabar-les de tallar.
- Les hi posem les espècies al nostre gust i la sal, sigueu generosos
- Per finalitzar un bon xorret d'oli d'oliva i al microones uns deu minuts
- El temps de cocció dependrà de la quantitat de patata i de la potència del vostre microones.
- És important cada 5 min treure i mirar com estan per a què no és ressequin.
- Si no teniu un recipient per microones les podeu posar en un plat fons i tapar-les amb paper de film transparent, la tècnica de coure els aliments al microones no té cap altre secret sinó tapar els aliments amb paper de film per crear molt de vapor d'aigua i fer una cocció per concentració.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada