dijous, 10 de setembre del 2015

Fesols amb trempó i botifarra negra


S'acaba l'estiu i amb ell les amanides de llegums, però a casa nostra els llegums no falten mai, almenys dos cops per setmana.

Aquesta setmana aprofitant el concurs de la revista cuina, hem preparat una recepta amb botifarra negra, trempó mallorquí, i fesols, el resultat no podia ser un altre que espectacular!




Ingredients
- 1 tomàquet mitjà
- 2 pebrots verds italians
- 1 ceba tendra gran
- 400g de fesols cuits
- 400g de botifarra negra
- Pebre vermell de la vera

Ingredients 

Procediment
- Tallar la ceba, el pebrot i el tomàquet a daus petits i iguals.
- Tallar la botifarra a daus petits i iguals i unes rodanxes per posar per guarnició.
- Amb una paella posar un bon raig d'oli i un cop calent tirar una culleradeta de postre de pebrot de la vera, baixem el foc perquè no es creme, incorporar els fesols i saltejar-los.

Tallem els ingredients a daus i unes rodanxes de botifarra per guarnició
- Retirar els fesols del foc i reservar-los.
- En la mateixa paella posar el trempó i sofregir-lo a foc lent, fins que queden toves.

Sofregir primer els fesols i a continuació el trempó

- Un cop tenim les verdures cuites incorporar els daus de botifarra negra i sofregir-ho fins que quede daurada.
- Retirar el sofregit del foc i posar-lo per sobre dels fesols.
- Per acabar a la mateixa paella fregir les rodanxes de botifarra fins que quedin ben cruixents de les dues cares.


És un plat únic de llegums complet però gens pesat, amb molta verdura i una mica de proteïna per acabar de condimentar la proteïna vegetal que ja ens aporten els llegums.
Per acabar de fer un àpat equilibrat el podeu acompanyar amb una amanida d'enciams o un gaspatxo, i per postres una mica de fruita del temps.
Bon profit!




3 comentaris:

  1. M'agrada moltíssim...segur que no tardaré massa en fer-ho
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  2. M'agrada moltíssim...segur que no tardaré massa en fer-ho
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  3. un plat que esta de mort, els agradat a tota la família.

    ResponElimina