divendres, 11 de setembre de 2015

Tarta de maçana i crema

Tot un clàssic però que encara no havíem penjat al blog. Un altre pastís de maçana per la col.lecció
Un dels més senzills de fer, ja que la massa la podeu comprar precuinada, jo solc utilitzar la pasta de full  de la cocinera fresca, el trobareu amb format rectangular i redó.
Sols necessiteu tenir la ma trencada en fer la crema pastelera i poca cosa més.


Ingredients
- 1 base redona de pasta de full la cocinera fresca.
- 500ml de crema pastelera.
- 2 pomes golden
- 1 sobre de gelatina per decorar pastissos


Per la crema pastelera
- 500ml de llet sencera
- 3 rovells d'ou
- 50g de mantega
- 2 cullerades soperes de "maizena"
- Pell de llimona i/o canyella en rama.

Procediment per la crema pastelera
-Batre en un bol els rovells, la meitat del sucre la maizena i la mantega fosa.
-En un casso posar a bullir la llet amb la resta de sucre i la pell de llima i/o la canyella. 
-Quan bull la llet retirar-la del foc.
-Posar la meitat de la llet damunt del bol en la mescla dels rovells i remenar.
-Incorporar aquesta mescla al casso on queda la meitat de la llet i portar-ho tot junt al bany maria.
-Anar remenant a poc a poc fins que es comence a fer espés, i retirar del foc, i esperar que es refrede.



Procediment:
- En un motlle desmuntable untar-lo amb mantega i posar la pasta de full, la punxem amb l'ajuda d'una forquilla, per què no puje la base posem una mica de cigrons secs per sobre.
- Enfornem la base sola uns 5 min, a 200ºC.
- Traiem del forn i incorporem la crema pastelera, per sobre posem la poma el més fina que puguem, prèviament pelada.
- Tornem a enfornar uns 15 min més a 200ºC fins que la base quedi cruixent i la poma es dore per sobre.
- Un cop tenim la tarta freda li incorporem la gelatina o la melmelada per sobre.

Crec que és un dels més senzills de fer i que sempre resulta molt, us deixo altres pastissos de maçana que tenim al blog:
Bescuit de poma 
Coc de poma
Tarta Tatín;
App strudel
Pastís de brull amb poma
Crumble de poma

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada