dimecres, 22 d’abril de 2015

Croquetes de baldana

Avui em tocava a mí fer el sopar i sorprendre a Ramon!
El que més li agrada és anar de tapes així que li vaig muntar un sopar de tapetes. El seu preferit :
croquetes i baldanes, vaig improvisar unes croquetes de baldanes, aquest va ser el resultat...

Ingredients
- 500ml de llet sencera
- 110g de farina
- 65g de mantega
- 2 baldanes (150-200gbotifarra d'arròs)
- Sa, pebre i nou moscada al gust.

Procediment
-  Sofregir les baldanes amb una paella sense pell, fins que es desfacin completament, i les retireu de la paella.
- En la mateixa paella incorporem la mantega fins que es fongui, i li afegim la farina i la torrem una mica fins que canvie de color, anem afegint la llet naturl i fem una beixamel.
- Rectifiquem de sal, pebre i nou moscada.
- Per últim afegim la baldana desfeta i fregida.
- Deixem reposar la massa a la nevera en un tupper d'un dia per l'altre.
- Muntar les croquetes passant-les per ou batut i pa ratllat, o per ou batut i ametlla picada o pinyons,

- Per acompanyar podeu fer una maionesa de pebrots o acompanyar-les de pebrots del "piquillo", per la maionesa de pebrots es tant senzill com triturar amb el túrmix dos pebrots del piquillo am l'ajuda del túrmix i després anar incorporant maionesa fins a formar una salsa, podeu rectificar amb una mica de pebre i sal.



THERMOMIX

Ingredients
- 2 baldanes o botifarra d'arròs (150-200g)
- 65g de mantega
- 110g de farina
- 500ml de llet sencera
- 30g de ceba
- Sal, pebre i nou moscada al gust

Procediment
- Incorporar l'oli, la ceba, batre uns segons a velocitat 4
- Afegir la mantega i sofregir 3 min, vel 1, varoma
- Incorporar la botifarra sense pell a trossets i sofregim 3 min, vel 4, varoma.
- Possem la farina i programem 2 min, vel 2, 100º
- Afegim la llet, la sal, el pebre i la nou moscada, mesclem uns segons a vel 6
- A continuació programem 7 min, vel.4, varoma.

Deixar reposar la massa en un tupper a la nevera fins l'endemà.
Muntar les croquetes i passar-les per ou batut i pa ratllat, jo vaig fer dos opcions més; unes amb ametlla picada i l'altra amb pinyons



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada