dilluns, 12 de gener de 2015

Gulash

El gulash és un estofat típic de la cuina Húngara i països veïns, de fet jo el primer cop que el vaig provar va ser a Praga. Es sol fer amb carn de vedella i acompanyar d'algun hidrat com l'arròs o la patata.
Feia molts anys que no en menjava, i l'altre dia Ana que és una cuinetes em va dir que el feia habitualment. Em va proporcionar la mescla d'espècies que venen preparades al super i aquí està el resultat.
Resulta molt senzill de fer, ja que són pocs els ingredients, el més laboriós és el temps de cocció, però vaig utilitzar l'olla exprés i en 30 min el vaig tenir fet.

Ingredients
- 1 kg de vedella per guisar ( si pot ser a daus millor que filets)
- 2 pebrots vermells
- 2 cebes mitjanes
- Vi negre o conyac
- 200 mL de caldo de carn
- Espècies per gulash
- Sal, pebre i oli


Procediment
- En l'olla exprés posar oli i fregir la carn, que prèviament hem sal-pebrat.
- Un cop marcada la retirem.
- Amb el mateix oli incorporem la ceba tallada molt fina, jo perquè els nens no els hi moleste la passo una mica per la picadora.
- Un cop tenim la ceba enrossida afegim el pebrot vermell, que també he picat molt petit perquè es desfaci bé.
- Quan les verdures ja estan enrossides li afegim la carn i un bon xorret de vi o de conyac i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Abans de tancar l'olla li afegim una mica de caldo de carn o de verdura o d'aigua perquè no es ressequi, la carn no ha de quedar coberta de líquids.
- Deixem coure uns 30 min a l'olla exprés.
- Després de cuita la carn li afegim les espècies i anem remenant durant uns 10-15 min, per fer reduir el caldo i que s'impregni bé amb les espècies.
- És bo deixar reposar l'estofat, unes hores o inclús d'un dia per l'altre.
- Natros el vam acompanyar amb arròs blanc, als nens els hi va encantar!

M'encanten aquest tipus de plats, ja que són ideals per deixar preparats d'un dia per l'altre i portar amb el tupper!


Ingredients


Picar la ceba i el pebrot i sofregir la carn
El que us pot costar més és aconseguir el preparat d'espècies, jo les vaig trobar al Consum, de la casa Ubena, però he vist que la casa Maggi també en té. Si en trobeu no dubteu d'agafar dos paquets, segur que repetiu!
Si no trobeu el preparat, podeu utilitzar les següents espècies, i aquestes les posaríem abans de tancar l'olla;
- Pebrot vermell dolç
- Pebrot vermell picant
- 1 rameta de romer fresc
- 1 fulla de llaurer
- 1 pela de llimona
- Comí molt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada