dijous, 11 de desembre de 2014

Appel pie- Tarta de poma americana

Un altre pastís de poma per la col.lecció.
Al blog ja  portem unes quantes ;pastis, tarta, coc ..., de diferents estils i diferents llocs del mon, podeu seguir els enllaços per si us interesa;

- Bescuit de poma ; esponjós, on podem introduir també  ftuis secs , adornar-la per sobre amb poma i/o melmelada, la poma pot estar sols per sobre com aquesta o per sobre i per dins com es el cas de la Tarta Sueca.
- Coc de poma: base amb llevadura tipo pa, més seca i prima, on es posa la poma per sobre amb sucre i oli, molt típic de la nostra zona.
- Tarta Tatín; pastís de poma francés amb una base de pasta de full, i per sobre  va la poma caramelitzada
- App strudel: pastís de poma Alemà, més que un pastís es un rotlle, d'aqui la paraula strudel, que ens indica que esta embolicat, on s'utilitza poma i diversos fruits secs amb una base de full.
- Pastís de brull amb poma: Una variant de la típica tarta de poma amb crema, però en aquest cas en lloc de posar la crema pastelera entre la base de full i la poma, va el brull.
- Pastís de crema i poma; tot un clàssic. Base de full amb crema pastelera i poma per sobre amb gelatina.
- Plume-cake de poma, avena i nous: procedent del Regne Unit, és una versió del nostre bescuit amb fruites, és sol fer de fruita fresca o confitada, incorporant molts cops els fruits secs, on majoritariament es cou en un motlle allargat, i una consistència més contundent que el bescuit.
- Crumble de poma; Un altre molt típic dels anglesos són les Crumble, pastisos de fruites amb una masa de grumolls per sobre a base de farina, mantega i sucre, amb resultats espectaculars per la seva sencillesa.





Dit tot això tindre que pensar que sóc una amant de les variants del coc de poma, i moltes més que ens en queden per fer.

Anem amb la tarta més famosa de les peilis americanes!

Ingredients:
- 1 base de massa quebrada o brisa (podeu fer-la vatros, jo penso sempre en simplificar i adelantar, i avui en dia trobem moltes mases precuinades de molt bona qualitat)
- 4 pomes, de la varietat que més us agradi o depent la temporada
- 50g de sucre blanc + 50g de sucre moré (la quantiat de sucre la podeu variar, depenent el vostre gust)
- El suc de 1/2 llimona
- 1/2 cullerada de canyella en pols (al gust)
- 1/2 cullerada de nou moscada
- 2 cullerades de maicena (15g aprox)
- 40g de mantega

Procediment:
- Posar les pomes pelades dins d'un bol a làmines i incorporar els dos tipus de sucre, el suc de la llimona la canyella i la nou moscada i deixem reposar 2-3 hores. Si no teniu temps de deixar la poma reposant per a que desprengui els sucs, la podeu possar dins del microones uns cinc minuts, fins que quedi tova.
- Pasat aquest temps la poma huarà soltat el seu suc. Separem la poma del suc i el posem amb un caso amb la mantega fins que aquesta estigui desfeta totalment, i deixem reduïr el suc una mica.
- En el bol on ens han quedat les pomes li afegim la maicena i per sobre li tirem el líquid i remenem.
- Precalentar el forn a 220ºC.
- Forrar la base d'un motlle d'uns 20cm de diàmetre amb la pasta brisa, ens te que sobrar pasta per fer la cobertura, si la volem fer tapada del tot necesitarem dos bases de massa, si fem unes tires, amb una en tindreu suficient.
- Posem a sobre de la base la poma i tapem amb la resta de pasta.
- Pimtem amb un ou batut i espolvorejem amb sucre glas i canyella al gust.
- Enfornem els primers 15 min a 220ºC i després baixem la temperatura del forn a 190ºC i ho deixem uns 50 min més, si veiem que es dora massa la superficie podem cobrir la tarta amb paper de plata fent un forat al mig per a que respire.


Tallar la poma a daus i deixar-la reposar fins que faci suc

Retirar el suc de la poma i afegir la "maizena"

Reduïr el suc de la poma amb la mantega

Incorporar el suc en la mantega per sobre la poma en la maizena



Decorar al gust






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada