dimecres, 3 de desembre del 2014

Insuperable coliflor del Jamie Oliver









Per al meu 39é aniversari la meva sister em va regalar el llibre del Jamie Oliver, un gran cuiner i divulgador del bons hàbits alimentàris, a mi hem té enamorada.
Ara en temps de cols, coliflors, bròquils he fet una recepta insuperable de bròquil, va agradar fins i tot a qui no agrada aquesta verdura!


Ingredients: 
- 2 grans d'all
- 50g de mantega
- 500ml de llet smi
- 1,5 kg de bròquil
- 75g de formatge xèdar
- 2 trosets de pa sec
- 2 rametes de romer
- 25g d'amela a làmines
- oli d'oliva.











Procediment
- En una casola sofregim els alls amb la mantega.
- A continuació incorporem la farina i la fregim fins que canvie de color i formar una pasta, llavors i afegim la llet sense deixar de remenar per a que no es formin grumolls, fins que quedi una salsa suau i llaugera.
- Afegim a la betxamel uns 500gr de bròquil tallat a trosets molt petits i el deixem coure uns 30 min fins que el puguem xafar amb una forquilla.
- Triturem la mescla amb la batedora, podem afegir una mica més de llet per allaugerar la salsa, per finalitzar incorporem la meitat del formatge i rectifiquem de sal i pebre.
- En una safata de forn posem el bòquil tallat en trossets petits, i li tirem per sobre la salsa i acabem de posar el formatge per sobre.
- En una batedora posem el pa, el romer les ametlles i un xorert d'oli i triturem. Ho incorporem per sobre del bròquil i el formatge.
- Posem la safata al forn durant una hora, o fins que estigui ben cuit, i a disfrutar d'aquesta verdura en un plat que ens aporta unes 267kcal la ració.

Abans de posar al forn
Després de coure







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada