dilluns, 15 de setembre de 2014

Empanada gallega de carn

Avui marxem a dinar a la platja, així que hem optat per una empanada i una mica de fruita.
L'empanada la podeu farcir al vostre gust, nosaltres avui l'hem fet de carn, ja que teníem sobres de salsa bolonyesa i l'hem aprofitat per farcir, junt amb uns pebrots del piquillo, i amb l'ajuda del meu fill, en un plis plas hem tingut llest el dinar!

Ingredients per la massa ( la podeu comprar feta)
- 100ml d'oli d'oliva
- 90g de sagí o mantega
- 50ml d'aigua
- 50ml de vi blanc
-1 ou
- 30g de llevadura de panederia (pastilla)
- 450g de farina de força (aprox.)
- 1 pessic de sal
- 1 ou per pintar

Procediment
- Escalfar l'aigua, el vi i l'oli i desfer el sagí, un cop desfet i el liquid encara esta calent afegim la llevadura i la desfem amb les mans fins que no ens quedi cap grumoll, i incorporem l'ou.
-Quan tenim tots els líquids ben dissolts, li anem afegint la farina i la sal, fins aconseguir una massa que no sens enganxi a les mans.
- Deixem reposar la massa, uns 30 min, fins que augmente el seu volum.

Muntatge
-Partir la massa en dos.
- Estirar una de les parts a sobre d'un paper de forn, jo per que no s'enganxi al corró i posar més farina poso un altre paper de forn a sobre i l'estiro com si fos una empanadilla. (veure imatge)
- Retirar el paper de sobre i col·locar la base en una safata de forn.
- Posar el farcit deixant una vora d'un cm aprox, per poder tancar-la.
- Per finalitzar fer el mateix amb l'altra meitat de la massa i la posem per sobre.
- Segellem les vores i ho pintem amb ou.
- Podeu decorar-la al gust amb les sobres de la massa, Ramon ens ha fet un paisatge molt primaveral.






Estira la meitat de la massa a sobre d'un paper de forn

Estirar la segona meitat de la massa a sobre d'un paper de forn




Possar-la a sobre de la safata del forn




Per farcir
- Salsa bolonyesa (tomaca, ceba, pebrot roig, pastanaga i carn picada)
- Pebrots vermells de llauna escalivats.
Podeu farcir-la al vostre gust, de verdures en tonyina amb sardines, etc.
I com sempre o molts cops em vaig oblidar de fer la foto dels talls, en lo preciosos que van quedar...

Afegir el farcit, deixant una vora d'un centimetre



Posar-la a sobre i segellar les vores

En la massa que us sobre fer el que us vingui de gust

Ramon ens ha fet un dibuix molt primaveral, pintar amb un ou batut

Enfornar 30' a 200ºC

1 comentari:

  1. Quin fill més guapo que tens, Gisela!! I més col·laborador! Que bé que us ho devieu passar, dinant a la platja amb aquesta empanada!

    ResponElimina