dilluns, 14 d’abril de 2014

Farcit per les mones: Cabell d'àngel, crema de xocolata i crema pastissera

Aquest any, farem diferents farcits per les mones, i tots casolans 100% naturals.
Cabell d'àngel, xocolata i crema pastissera.

CABELL D'ÀNGEL

Ingredients
- Carabassa per confitura (verda a taques blanques)
- Sucre i mel
- Pell d'una llimona
- 2 rametes de canyella

Procediment
- Tirar la carabassa neta i sencera al terra per a que es bade.
- Torrar la carabassa sencera al forn, natros ho vam fer al forn de la cuina econòmica.Uns 200ºC uns 60min, tot depent del tamany de la carabassa.
- Quant es comence torrar la closca, ja la tenim a punt.
- Un cop esta freda, s'sacava d'obrir i aquí ve la feina més laboriosa, treure totes les llavors i separar la molla.
- Posar la carn de la carabassa en una cassola de terra on afegim la mateixa quantiat de carabassa que de sucre, natros vam posar 3/4 de sucre i 1/4 de mel, la pell d'una llimona i dos rametes de canyella.
- Anar remenant sense parar fins que es torna d'un color daurat i llesta per menjar o farcir!
- La podeu guardar en pots de vidre a la nevera quasi un mes, i sinó podeu fer conserva al bany maria, preparada sempre per farcir qualsevol pasta.


Remenar sense parar



Carabassa de confitura

La CREMA DE XOCOLATA la vam fer amb la thermomix, us deixo la recepta amb la màquina:



Ingredients
- 100g de xocolata blanca en tableta
- 100g de xocolata negra en tableta
- 100g de xocolata en llet de tableta
- 100g d'avellanes
- 200g de llet sencera
- 150g d'oli
- 150g de sucre

Procediment
- Triturar les avellanes i el sucre 15 seg/vel 10, que quede molt fi.
- Afegir els xocolates i triturar 20 seg/vel 9.
- Afegir la llet i l'oli i programar 7 min/50ºC/vel4.

 


 CREMA PASTISSERA
Crema feta




Ingredients
-1 litre de llet sencera
-6 rovells d'ou
-250g de sucre
-100g de mantega
-4 cullerades soperes de maizena
-1 pell de llima o una barreta de canyella

Procediment
-Batre en un bol els rovells, la meitat del sucre la maizena i la mantega fosa.
-En un casso posem a bullir la llet amb la resta de sucre i la pell de llima i/o la canyella.
-Quan bull la llet la retirem del foc.
-Posar la meitat de la llet damunt del bol en la mescla dels rovells i remenar.
-Incorporar aquesta mescla al casso on queda la meitat de la llet i portar-ho tot junt al bany maria.
-Anar remenant poc a poc fins que es comenci a fer espès, i retirar del foc, i esperar que es refrede.

Tapar la crema en paper film per que no es formi una crosta

LES MONES ; segueix l'enllaç



1 comentari:

  1. Hola Gisela, està molt be el bloc, quan he llegit la recepta de cabell d’ àngel he tingut molt bons records de la meva avia, quan el feia per fer pastissets, ara els fa la meva mare, jo no soc de cuinar, a la meva germana si que li agrada molt. Petons i enhorabona pel bloc.

    ResponElimina