dijous, 10 d’abril de 2014

Pastís Sacher en xocolata blanca

Quin retràs que porto en les entrades, aquest pastís és el de l'aniversari de Joanna del 14 de febrer, i ja estem a l'Abril, jajajaja!!!
Volia fer el pastís Sancher, però com no soc massa amant de la xocolata he pensat de combinar-lo amb la xocolata blanca, aprofitant que Nestlé a tret la nova cobertura de xocolata blanca s'havia de provar.
Aquest pastís és originari d'Austria, concretament de Viena. Va ser creada per Franz Sacher al 1832,  va guanyar-se la fama, quan aquest jove pastisser sols tenia 16. Més endavant va obrir la seva pròpia pastisseria, i després un dels fills va obrir un hotel encara vigent a Viena amb el seu nom Sacher.


Aquest pastís va farcit amb melmelada d'albercoc, però jo en aquest cas ho vaig fer amb melmelada de maduixa perquè era la que tenia feta amb la thermomix. Pot ser en tants canvis que he fet ja no li tindria que dir Sacher i li tindria que posar el meu nom, avore si acabo tant bé com el tio Sacher, jajajaja!!!

Ingredients per al bescuit
- 5 ous
- 130g de sucre
- 200g de xocolata negra (min50%cacao)
- 150g de mantega a temperatura ambient
- 150g de farina
- 2 cullerades de llevadura Royal

Procediment
- Precalentar el forn a 180ºC

- En tres bols diferents fem les tres mescles:
1- Muntar les clares a punt de neu.
2- Mesclar fins que planquejen els rovells amb el sucre
3- Fondre al bany maria la mantega amb la xocolata
- A continuació incorporem la xocolata amb la mantega amb els rovells i el sucre, i li anem incorporant la farina previamnet tamitzada i la llevadura.
- Per finalitzar incorporem les clares muntades amb moviments suaus en conte de que no es desmunten.

Podeu seguir els passos al següent enllaç: Bescuit de xocolata

Per aquestes quantitats he utilitzat un motlle desmuntable de 26cm de diàmetre.
- Embadurnar el motlle amb mantega i espolvorejar amb farina.
- Enfornem a una temperatura de 180ºC uns 30 min. És molt important que no quedi massa cuit, sinó queda sec.
Abans de coure

- Un cop tenim el bescuit cuit i fred, el desemmotllem i el tallem per la meitat, i el farcim de la melmelada, al gust.


Farcir el bescuit per dins de melmelada

- Tornem a posar l'altra meitat del bescuit a sobre i li afegim melmelada per sobre


Afegir melmelada per sobre
- Quan el tingueu en aquest punt deixeu-lo d'una a dos hores perquè la melmelada s'impregni bé.
- Per fer la cobertura de xocolata blanca sols cal fondre-la al bany maria sense afegir res més.
- Si ho cobrim de xocolata negra cal fondre 150g de xocolata negra amb 100g de nata per cuinar, ja que així quan es refreda no es trenca la cobertura i queda suau i cremosa.
- La Sacher autèntica no porta cap guarnició més però aquí us deixo que poseu la vostra imaginació.


Primer aniversari de Joanna Adell i Sanz







2 comentaris:

  1. Ha d'estar estupenda, clar que serà molt diferent de la original.

    ResponElimina