dimarts, 18 de març del 2014

Wok de llegums en verdures de temporada

Aquests dies estic impregnada de Jamie Oliver,  i avui mirant el que tenia a la nevera sense voler m'ha sortit aquesta recepta que ja comença a tenir un toc d'ell, jeje.
Un dinar de "tupper" més ràpid que en 15'!

Ingredients
- 2 carxofes
- 1 grapat d'espàrrecs
- 1 grapadet de daus de pernil salat
- Fesols
- 4 tomàquets xerry
- 1 grapat de pinyons
- Pell de llimona

Procediment
- Tallar les carxofes a làmines, d'una carxofa unes 4 làmines.
- Tallar els espàrrecs i treure la part del final més dura.
- Posar en un wok un xorret d'oli d'oliva i quan estigui ben calent incorporem les carxofes, les saltejem uns dos minuts, i anem remenant per que es facin dels dos costats.
- Quan ja comencin a estar daurades incorporem els espàrrecs, i els saltejem uns tres minuts.
- A continuació posem els daus de pernil salat, i seguidament els tomàquets xerry partits per la meitat.
- Quan els tomàquets ja comencen a treure el suc incorporem els pinyons i seguidament els fesols.
- Per acabar li vaig ratllar la pell d'una llima.



EL WOK
- El wok es un tipus de cuina molt ràpida i molt senzilla, on sols cal anar incorporant els ingredients del que costa més a coure's al que costa menys.
- Es important no passar-se en oli i salar i condimentar al final, ja que la sal fa que surti l'aigua dels aliments i aquest tipus de cuina es per concentració, I ens interessa  que l'aigua de la verdura es quedi dins i faci una pared cruixent per fora.
- Les verdures queden al dente, i no es mesclen els sabors a diferència de sofregit.
- Hem va sobrar wok de carxofes i espàrrecs i l'endemà vaig voler aprofitar-ho per fer una truita, però no us ho aconsello, com que la verdura queda cruixent no hem va agradar per la truita, ja que per aquesta es millor que estigui la verdura més tova.
- Sinó teniu un wok no dubteu en comprar-lo o que us els regalin, a part de fàcil i ràpid, nutricionalment manté molt bé les propietats dels aliments, s'utilitza poc oli, i sempre són plats on admeten molta verdura i poca proteïna, per tant ideals per seguir una bona alimentació i unes pautes ben equilibrades.


1 comentari: