dimecres, 11 de desembre de 2013

Panades Mallorquines

Des de que vam assistir a la II trobada de cocs i coques de Ca Masita, ja tenia ganes de provar de fer les panades.
És una recepta Mallorquina, de fa molts anys, és una capseta de massa plena de carn i vegetals, cuita al forn.
La panada és una menjada complerta que es pot fer dret, i que es conserva durant uns dies.
Abans la gent se l'emportava al camp per treballar i ara es consumeixen diàriament.
La pasta no és massa costosa de fer, el que m'ha costat més és fer les capsetes!

Ingredients per la pasta per 16 panades aprox.
- 1 ou
- 100ml d'aigua
- 100ml d'oli
- 150gr de segí
- 500gr de farina fluixa ( pot ser que n'entri més)

Ingredients per al farcit
- Pèsols congelats
- Ceba tendra
- Porc adobat (carn de pinxo)
- Sobresada
- Cansalada viada
- Botifarra negra o blanca (botifarró): jo no en tenia i no en vaig posar

Procediment
- Mesclar l'aigua, el segí, l'oli i l'ou. Un cop ho tenim ben homogenitzat li tirem un pessic de sal.
- A continuació anem afegint farina fins que no s'enganxi a les mans.
- No fa falta que deixeu reposar la pasta.
- Un cop teniu la pasta feta, aneu fent boletes d'uns 50gr cada una i les poseu a sobre de paper de forn.
- Li fem un forat al mig i anem moldejant una capseta.
- Un cop tenim la capseta feta la farcim amb els ingredients que prèviament hem tallat a daus d'un cm aproximadament tots, els pèsols els heu de posar crus, però millor si estan descongelats.
- Farciu-la amb abundància.
- I per finalitzar heu de fer-li la tapa, feu boletes d'uns 15gr de pasta i les aplaneu fins aconseguir tapar la capseta.
- Intentes sellar-les bé, ja que en la calor del forn es poden obrir i llavors queden més resseques ja que si estan ben tancades es fa una cocció per concentració sense perdre cap aroma de dins.
- Enforneu-les a uns 220ºC fins que les veieu ben doradetes.
- Jo algunes les vaig acarar amb ou, encara que no fa falta.
- Les podeu menjar calentes o fredes, al mateix dia o al cap d'uns dies continuen sent espectaculars!




Ingredients per farcir
Boletes de pasta per fer les capsetes a sobre de paper de forn

Fent les capsetes


Capsseta farcida




Possar les tapes i degellar-les bé



Panades a punt de menjar

3 comentaris:

  1. que bo aquest farcit, Gisela!! El provaré de fer, quines panades més xules que us han sortit! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bo i ben contundent! jejeje estes bombes estan delicioses, segur que agraden a tots! petons guapa!

      Elimina
  2. Déu n'hi do quina recepta! Deuen quedar ben bones! Jo no n'he fet mai, així que m'apunto la recepta! Una abraçada!

    ResponElimina