dimecres, 3 d’abril de 2013

Pastís de Tiramisú

A casa nostra als voltants de Sant Josep tenim moltes coses a celebrar, així que si o si, toca  fer  pastís.
D'un prostre clàssic he fet un pastís. Si el tiramisú ja és un prostre que agrada a molts, en pastís li dona un atractiu i una vistositat que fa que enamore a tots.
Es tracta de fer un bescuit tipo coc ràpid i després seguir amb el procediment de sempre. Aquí us deixo la recepta d'un bescuit prou consistent per que no es desmonte el pastís



Ingredients per al bescuit ( motlle de 20cm)
- 4 ous
- 1 iogurt natural
- 1 mida del iogurt d'oli d'oliva
- 2 mides de iogurt de sucre
- 250g de farina
- 1 sobre de llevadura Royal

Ingredients per la crema
- 500g de mascarpone
- 4 rovells d'ou
- 1 clara
- 4 cullerades soperes de sucre
- Cafè i licor al gust
- Cacau amb pols

Procediment
- Primer fer el bescuit: Batre en un bol tot els ingredients amb l'ajuda del túrmix.
- Posar la mescla en un motlle desmuntable prèviament untat amb margarina i farina.
- Coure al forn uns 30 min a 230ºC
- Punxar-lo per veure si esta cuit, si el bescuit puja més del centre, retalleu-lo fins que es quedi de la superfície igual.
- Deixar-lo refredar
- Per fer la crema de mascarpone; batre el 4 rovells amb el sucre fins que blanqueja, un cop tenim el sucre desfet incorporem el mascarpone i amb l'ajuda de les varetes eclèctriques o batem tot junt fins aconseguir una crema suau i homogènia, per últim incorporem la clara motada a punt de neu, i ho remenem amb una espàtula amb conte que no es desfaci.
- Partim el bescuit per la meitat i el mullem amb cafè, si voleu podeu tirar una mica de whisky o conyac al cafè.
- S'ha de mullar suficient però no amb excés sinó es desfaria el bescuit.
- Posar les baranes del motlle i el muntem amb aquestes.
- Seguidament posem una capa de crema i ho espolvorejem amb cacau amb pols.
- A sobre posem l'altra capa de bescuit i el mullem amb cafè amb licor.
- Per finalitzar posem una capa de mascarpone i ho tornem a espolvorejar amb cacau amb pols, decorar al gust.
- Poseu el pastís unes hores al congelador per que agafi consistència i no es desmunte al moment de servir.
- Us aconsello fer-lo d'un dia per l'altre per que s'impregni tot millor.
- Llàstima no haver fet la foto del tall per que queda espectacular.


2 comentaris:

  1. Quina pinta i quina faenada! de moment a mi me'l fa la sogra! hauré de provar aquest a veure quin està més bo...

    ResponElimina
  2. Ep! M'agrada aquest pastís, sembla molt bo! I tan ben decorat! Em quedo per aquí que m'ha temptat molt. Petonet!

    ResponElimina