dijous, 10 de gener de 2013

Amanida de perdiu en escabetx

Avui és dijous, però amb la diferéncia de que els caçadors estan a casa. Així que per finalitzar la temporada de caça, una  pressa molt ben valorada entre els caçadors.
Fa una setmana que el meu cunyat Juanma em va regalar aquesta perdiu, la va deixar dins d'una bossa i em va dir, aquí et deixo una perdiu, i va marxar.
Al obrir la bossa la sorpresa es que estava amb tot el seu plomatge!
Es veu que es regalen així, encara que més pràctic si te les porten ja pelades. També vos he de dir que és molt més fàcil pelar la perdiu que el tord, ja que la carn i la pell al ser més dures, no les esgarres.
Un cop la vaig tenir pelada i sofrimada (amb un encenedor, per culpa de tenir vitro, jejeje) la vaig fer en escabetx per guardar-la en un pot de vidre a la nevera i uns dies més endavant fer aquesta super amanida, que ens ha servit de primer plat!
                                                                         
Amanida de perdiu amb escabetx
Ingredients
- 1 perdiu
- 1/2 got d'oli d'oliva
- 1/2 got de vinagre de poma
- 1/2 got de vi blanc
- 1 got d'aigua per cobrir tots els ingredients
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 2 fulletes de llorer
- 4 dents d'all
- 1 rameta de romer







Procediment
- Pelar la perdiu i un cop ja no li queden plomes la sofrimem amb flama per acabar de treure el pelatge més petit.
- Li fem una petita incisió amb les tisores per l'anus i li trèiem totes les vísceres.
- Un cop la tenim neta, la posem en una cassola, prèviament salada i en mig got d'oli i la sofregim.
- Un cop esta daurada li tirem la resta de verdures, la ceba, alls, pastanaga  i herbes aromàtiques; llorer, pebre rameta de romer...
- Un cop tenim les verdures enrossides li afegim el vinagre el vi blanc i l'aigua i ho deixem a foc mínim un hora i mitja.



























Ingredients per l'Amanida
- Enciams variats( rúcula, canònges, créixens,..)
- Tomàquets confitats
- Panses i pinyons
- 1 poma golden
- Xampinyons laminats
- Ceba cruixent per amanides
- Fer una vinagreta de; crema de vinagre balsàmic, mostassa i mel.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada