divendres, 23 de març del 2012

Olleta Gaspatxera - Arròs, penques i fesols

Per finalitzar el fred, acabem amb un altra olleta.
Aquesta ens prové d'Alcalà de Xivert, esta olla es fa amb penques. Penques de carxofera, jo sempre li havia dit cardets, però es veu que és diferent, estos que utilitzen son més llargs i prims, i els cardets que tenim per Ulldecona són més amples i no tant tendres.
Quina riquesa gastronòmica en tant sols 40 km!


Primer l'arròs en penques i fesols
Segon la carn d'olla

























Ingredients
- 2 trosets de costella de ternera
Un plat d'olla
- 2 ossos d'espinada de porc
- 1 ós de genoll de ternera
- 1 peu de porc en 4 trossets
- 1 trosset de cansalada viada
- 1/2 costella de porc
- 2 botifarretes seques
- 1 cuixa i sobrecuixa de pollastre
- 1 bracet de corder o de collet
- 1 tomaca
- 1 ceba petita
- 2 dents d'all
- 1 pastanaga
- 1 pataca
- 1 pot de fesols
- 4 penques o cardets


Penques en "remulla"
Procediment
- Posar en un olla en aigua i sal, el porc i la vedella, i deixar-ho que vagi bullint.
- Després quan ja ho tenim a mig coure incorporem el corder i el pollastre (costen menys de coure)
- A mig coure incorporem tota la verdura, i al cap d'una estona els fesols i les butifarretes.
- Quan ja ho tenim tot cuit, treiem la carn i la posem amb una safata per menjar a banda.
- En l'olla tirem un grapat d'arròs per persona, i en 10 minuts ja ho tenim llest per servir!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada