dissabte, 31 de març del 2012

Revolt d'espàrrecs i carxofes amb Joselito

Un dinar de tupper a la feina. 
Després de tornar de l'Alimentària,  d'assistir a una cata de pernil Joselito, i tenir la nevera  plena d'espàrrecs, que el meu pare cull cada cop que surt a passejar , tenia molt clar que dinaria avui.
Els tuppers m'agrada fer-los, improvisant obrint la nevera, la nit abans.






















 Ingredients
- 1 carxofa
- Un grapat d'espàrrecs (150g aprox)
- Sal i oli

Procediment
- Tallar els espàrrecs i treure la part final més dura. Rentar-los.
- Tallar la carxofa a làmines fines.
- Saltejar les verdures en una paella en una mica d'oli. No fer-los massa han de quedar cruixents.
- Ja ho podeu guardar al tupper, per l'endemà, o per fer una truita o un revolt!

 Al moment de servir: calentar les verdures al microones, i quan estan calentes possar per sobre sal de pernil Joselito unes gotetes d'oli trufat i pe'l voltant unes lonxes de pernil,  per acompanyar vaig utilitzar cigrons de pot.


Atres receptes amb espàrrecs: Sopa d'espàrrecs, revolt d'esparrecs, truita d'espàrrecs, o en lloc de pernil utilitzar per acompanyar salmó fumat.

Informació Nutricional

- 200g de cigrons cuits de pot ______ 215 Kcal
- 80g de carxofa _________________50 kcal
- 150g d'espàrrecs _______________ 39 kcal
- 50g de pernil __________________ 180 kcal
- 1 taronja (200g) ________________ 88 kcal
- 5g d'oli trufat __________________ 45 kcal
                       
                              TOTAL _________ 617 Kcal 
Consell Dietètic
- Els espàrrecs  

- Els espàrrecs tenen un baix contingut calòric i un alt contingut en fibra. Per tant té un gran poder saciant i s'aconcella molt en dietes d'aprimament.
- És un bon diurètic a causa del seu alt contingut en potasi i baix en sodi (menys els de conserva). Ideals per hipertensos, càlculs renals i retenció de líquids
- Té un alt contingut en purines, que l'organisme transforma amb àcid úric, per tant el desaconsellem en pacients amb gota o hiperuricèmia.

2 comentaris:

  1. Bé és una bona proposta per endur a la feina. Me l'apunto.

    Ah! i quin fons tant maco :) No l'havia vist abans.

    ResponElimina
  2. El del blog? O el de la saleta del curro jeje! En tot cas gràcies! Ets d'un blog de tuppers? Que interesant, natros ens toca menjar aixi molts cops!!!

    ResponElimina