dimarts, 17 de setembre de 2013

Papas arrugadas i queso palmero en mojo

La meva germana, Vanessa ha tornat de vacances de l'illa de La Palma i ens ha portat els productes típics d'allí, un variat de mojo, el roig, el verd i el picón i un mojo casolà boníssim en el típic formatge de l'illa. És un formatge fumat de cabra ideal per fer a la planxa i acompanyar-lo amb mojo. Un maridatge boníssim que no hem pogut para de menjar fins que s'ha acabat.
Vanessa esperem la recepta d'aquest mojo tant bo!
Gràcies.

Ingredients per les "papes arrugades"
- Pataques noves petites
- 1L d'aigua de mar o normal
- Sal 350g

Procediment
- Posar a bullir les patates en aigua de mar o en aigua normal en sal. L'aigua a de cobrir les patates.
- Quan tenim les patates ja cuites treiem l'aigua i deixem les patates a l'olla.
- Incorporar un grapat més de sal i posar-les al foc fins que es quedin seques de l'aigua.
- Aquestes es tornaran blanques.
- La patata originària de Canàries és una patata negra diferent a la que tenim aquí, i no queda igual la recepta.


Bullir les patates en aigua de mar

Secar-les al foc en sal

















Per fer el formatge es tant senzill com posar una paella antiadherent al foc, i un cop està calenta posar el formatge a "lonxes" d'un gruix d'uns 0,5cm aproximadament.
Girar-lo abans de que es desfaci i acompanyar-lo de mojo. Boníssim!!!

Encara esperant la recepta del mojo casolà que ens van portar de La Palma m'han passat aquesta que es veu que està molt bona, ara el problema serà trobar aquest tipo de pebrots, a la recerca!

Ingredients per al MOJO ROJO
- 1 cabeça d'alls.
- 2 pebrots picona
- 1 cullerada de comí en gra
- 1 cullerada de pebre vermell
- 2 cullerades de vinagre
- 15 cullerades d'oli d'oliva
- Sal grossa al gust

Procediment
- En un morter es trituren els alls pelats i picats, el comí, el pebrots nets de grana i la sal grosa, fins que formi una pasta suau.
- Se li afegeix el pebre vermell i lentament l'oli i el vinagre, fins obtenir una pasta espessa
- Es pot fer més líquida en una mica d'aigua si ho preferiu

Ingredients per al MOJO VERDE
- 1 cabeça d'alls
- 3 pebrots verds
- 1 culleradeta de comí en gra.
- 1 manoll de coriandre
- 4 cullerades de vinagre.
- 15 cullerades d'oli d'oliva
- Sal grossa al gust

Procediment
- En un morter triturem els alls pelats i picats, el comí i la sal grossa, a ontinuació se li afegeix els pebrots picats i el coliandre, sense deixar de picar.
- Un cop ho tenim tot ben picat se li afegeix l'oli, el vinagre i una mica d'aigua per donar la consistència desitjada.



6 comentaris:

  1. Quina bona pinta, Gisela! Les papas arrugas em tenen conquistada. A casa en fem de tant en tant, mojades amb mojo... mmm! Que bones! El formatget que ens propostes també fa molt bona pinta.

    ResponElimina
  2. Precisament jo tinc una amiga canaria que m'ha portat papas ja varies vegades!!! ARa en tinc de l'estiu... però 750g de sal no son molta???
    M'encanten!!!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja jajajaj, si m'he equivocat al teclejar els grams de sal, vaig posar uns 400g.Sobre 35-40% de sal. Menos mal que estas en tot!
      Ens veiem disabte a Manelleu?
      Una abraçada

      Elimina
  3. Ah, i lo del queso palmero no ho savia...ja li diré que m'en porti!

    ResponElimina
  4. Ai les papas arrugadas, em xiflen! Encara recordo quan les vaig provar a les Canàries, no podia deixar de menjar-ne
    Va ser un plaer compartir una estona amb vosaltres, espero que es pugui repetir aviat!!
    Un petó macos!
    Sandra

    ResponElimina
  5. que bones, jo també recordo haver-les fet en tornant de les Canàries però no les he tornat a fer mai més, a veure si m'animo. Una abraçada!!

    ResponElimina