dimecres, 4 de setembre de 2013

Melmelada de mora

És temps de mores i figues. Ara a final d'estiu ja comencem a trobar mores per el camp, i com la finca de Vinya Marina vi encara no en dona de moment recol·lectem tot el que ens dona la naturalesa.
Fa cosa de dos setmanes vam fer una petita trobada a la caseta i els mes petits junt amb el tiet van marxar a buscar mores, i com van fer tant bona recol·lecta res millor que fer una melmelada.

Ingredients
- 1kg de mores
- 500g de sucre
- 1 suc d'una llimona
























Procediment
- Rentar les mores i treure els tronxets
- Posar-les en una cosola al foc junt amb el sucre i el suc d'una llimona
- deixar-ho coure uns 30 min, ja que la fruita tant petita no necessita gaire més temps.



Anar remenant
Els xiquets contents de la seva recol·lecta

- Quan la melmelada es calenta es més liquida i quan es refreda ja agafa la consistència adient.
- Si no us agrada trobar els trossets de fruita sempre ho podeu triturar amb l'ajuda del minipimer.
- Natros d'aquesta melmelada vam fer un pastis de formatge com a despedida del tiet Oriol que ens ha marxat un anyet cap a Austràlia, tiet si em sents des de allà ,quan vingues tornarem a fer mores i ja casi podrem veremar!

Pastís de formatge en melmelada de mores
Despedida del tiet


1 comentari:

  1. Que bones són les móres, Gisela! I quina bona troballa van fer! A casa també ens agrada molt anar-hi, encara no ens hi hem posat però ho farem aviat! Que aprofiti la melmelada!

    ResponElimina