dimarts, 24 de febrer de 2015

Pastís de xocolate blanc

El 14 de Febrer és l'aniversari de Joanna. En el seu segon aniversari em feia goig estrenar el motlle en forma de cor que vaig comprar per fer pastissos per Sant. Valentí,  ja que em tocarà fer-lo cada any! jeje...


Vaig pensar en fer un layer cake (pastis de pisos) com el que li vaig fer per l'últim aniversari del Ramon: El rambow cake de Doraemon. Tenia clar que per dins havia de ser el bescuit tot vermell, amb una cobertura blanca, així que vaig utilitzar la mateixa recepta del pastís de Doraemon.
Després de pensar que m'havia inventat un pastís monísim, he descobert que te nom pròpi i tot, el conegut Red Velvet Cake o pastel de terciopelo.
Encara que la meva recepta del bescuit no és l'autèntica, la imatge és molt similar.
El meu motlle de forma de cor té un forat al mig que vaig aprofitar per farcir-lo de maduixes un cop cuit el bescuit.
La crema blanca hem va encantar, es una mescla1/1 de nata per montar amb mascarpone, genial!


Tallar el bescuit amb tres parts

Montar la nata i el mascarpone 

Farcir amb la crema i cobrir-lo 



Ingredients per al bescuit 
- 270g de farina
- 30g de Maicena
- 1 culleradeta de llevadura en pols (Royal)
- 1/2 culleradeta de sal
- 300 ml de buttermilk * 
- 4 clares d'ou
- 225g de sucre
- 125g de mantega a temperatura ambient
- 100g de xocolata blanca
- Colorant vermell amb gel (no líquids)


Cobertura
- 400g de nata per montar
- 400g de mascarpone
- 200g de sucre glass

Procediment
- Embadurnar el motlle de mantega i farina, i encendre el forn a 170ºC.
- En un bol possar la mantega a temperatura ambient i el sucre, batre amb l'ajuda d'unes baretes elèctriques, batre fins aconseguir una mescla homogènia i espumosa, a continuació li incorporem la buttermilk i el xocolate blanc desfet i les clares, d'ou.
- Un cop tenim tots els ingredients líquids ben mesclats li afegim unes gotetes de colorant.
- En un altre bol possar els ingredients secs; farina, maicena, royal i sal, ho mesclem i ho anem incorporant poc a poc a la mescla líquida.
- Ja el podem possar dins del motlle i al forn uns 45-50 min.
- Montem la nata i amb un altre bol batem el mascarpone amb el sucre, i mesclem els dos suaument per a que no es demonote.
- Partim el bescuit amb tres i el farcim i cobrim, decorar al gust.
- Un pastís sencill com però amb aquet color que enamora, mai millor dit!
- El proper pastís provare de fer l'autèntic Red Velvet cake, que m'he quedat amb les ganes, us deixaré aquí l'enllaç.













  • Aquí us deixem el video del "como se hizo...", Ramon Junior Xef!!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada