dimarts, 6 de maig del 2014

Rabo de toro


Ramon, que es un gran amant d'aquest plat, el dia que va provar el rabo que va cuinar la nostra amiga  Anna va dir que era un dels millors, així que avui he anat a casa d'Anna per que m'ensenye a cuinar el seu exquisit rabo de toro.
Mon a partir d'ara sempre tindràs una fiambrera preparada al congelador, jejeje..

Ingredients
- 2 rabos ( uns 1,5kg)
- 3 pastanagues grans
- 2 alls porros
- 4 cebes mitjanes seques
- 2 dents d'all petites
- 2 claus
- 1 rameta de julivert
- 1 fulla de llaurer
- Pebre negre i sal
- Un pessic de romer
- Una copeta de vi negre
- Una copeta de conyac
- 1/2 got de vinagre de vi blanc
- 1/2 got de caldo de carn

Procediment
- Posar abundant l'oli a l'olla exprés i sofregir la carn que prèviament hem tallat i sal-pebrat.
- Daurem els talls de carn i els retirem.
- En aquell mateix oli li tirem la ceba que hem tallat a talls mitjan i irregulars, la pastanaga a rodanxes i els dos grans d'all pelats i sencers.
- Quan ja esta casi daurat li incorporem un altre cop la carn per sobre i li afegim la resta d'ingredients; primer un bon xorro de vinagre, després el vi, el conyac i el caldo, un cap tenim tots els líquids li posem les fulletes de llaurer, el julivert, el clau i els dos alls porros a sobre sencers, rectifiquem de sal i tanquem l'olla.
- A partir de quan comence a sortir vapor, baixem el foc al minim minim i ho deixem coure uns 45 min.
- Passat aquest temps destapem l'olla i apartem els trossos de carn a un bol i passem les verdures pel passapurés, hem d'anar en conte de no triturar massa els porros ja que poden amargar.
- Per finalitzar ajuntar la carn amb la salsa, i ja ho tenim llest.
- Aquest plat és ideals per deixar-lo preparat en un dia d'antelació, el podem acompanyar amb una mica d'arròs blanc i una amanida d'enciams al davant i tenim un dinar llest.
- A banda és un plat ideal per congelar i tenir sempre a punt!!!

Ingredients

Olla amb tots els ingredients a punt de tancar per coure


1 comentari: