dijous, 15 de maig de 2014

Rambow cake Doraemon

L'espelma era el gorrocoptero
El meu fill aquest any per al seu sisè aniversari em va demanar el Doraemon. Tenia moltes ganes de que la mama li fes el pastís d'aniversari, i jo no en tenia cap ni una de fer un pastís amb fondant.
Havia fet dos pastissos en fondant en la meva vida (ous kinder i bob esponja) i en l'ultim vaig dir que mai més, vaig suar, i patir lo que no esta escrit, però cal dir que els altres dos cops feia jo el fondant i aquest cop ja el vaig comprar fet, i vaja diferència! resulta mil cops més fàcil!
A part no podia dir que no al meu fill que tenia tantíssima il·lusió en el seu Doraemon. Així que després de mirar per internete com fer-lo, vaig adoptar la posició més fàcil de sols fer la cara, i l'arc de sant martí posar-lo dins, ja que feia pocs dies que havia vist el super rambow cake.

El bescuit el vaig treure del blog de "Las Recetitas de Mirasens".
En lloc de dir-se pastís arc de Sant Martí, tindria que dir-se el pastís de la felicitat. Va ser impressionant veure la cara de felicitat dels nens, hem va recordar al pastís de boda de la peli "Como agua para chocolate" jajajaja....

Es un bescuit fàcil de fer, però laboriós ja que son 6 bescuits que tens que coure un per un. Jo ho vaig fer amb un motlle de 23cm de diàmetre, però la recepta que us passo es per un motlle de 18cm que és la mida dels que venen "d'usar i tirar" de plata, els que posen els pollastres a l'ast, us aconsello que ho feu amb aquest tipus de motlle i us estalviareu escurar cada cop el motlle!

Aquest pastís queda molt millor amb una cobertura de color blanc ja que fa que ressalten molt més els colors.

Ingredients per al bescuit (18cm diàmetre)
- 270g de farina
- 30g de Maicena
- 1 culleradeta de llevadura en pols (Royal)
- 1/2 culleradeta de sal
- 300 ml de buttermilk *
- 4 clares d'ou
- 225g de sucre
- 125g de mantega a temperatura ambient
- 100g de xocolata blanca
- Colorants amb gel (no líquids)


* Si no en trobeu la podeu fer vatros, 300ml de llet sencera+1 cullerada sopera de vinagre de vi blanc, ho deixeu reposar 15 min i llest.

Procediment per al bescuit
- Tamisar la farina, la llevadura i la sal.
- Batre les clares d'ou amb la buttermilk.
- Batre la mantega a temperatura ambient amb el sucre (amb les varilles elèctriques)
- Fondre el xocolate blanc al bany maria i afegir-lo amb la mantega i el sucre.
- Anirem incorporant farina a la mescla de mantega i quan tingem la meitat de la farina incorporem les clares amb la buttermilk.
- Batre-ho tot per que ens quedi una massa homogènia.
- Per a que tots els bescuits ens surtin igual jo vaig pesar la massa i la vaig dividir entre 6.
- Un cop tenim la massa dividida, li afegim unes gotetes (1 o 2) de colorant a la massa, no molt que al no portar els rovells agafa color en seguida.
- Embadurnar el motlle amb mantega i espolvorejar-lo amb farina i possar cada color en un motlle.
- Enfornar el motlles un per un.
- En poc temps es couen ja que son molt prims.
- Enfornem a 170ºC durant uns 10-15min.
- Un cop fred els podem retirar del motlle.

 Ingredients per a farcir
- 50g de sucre glass
- 80g de xocolate blanc
- 50g de mantega a temperatura ambient
- 300g de philadelphia
- 30g de suc de taronja

Procediment per a farcir
- Fondre el xocolate blanc al bany maria. Un cop que per temperatura l'incorporem amb la mantega a temperatura ambient i ho batem amb l'ajuda de les varilles elèctriques.
- Un cop esta ben barrejat incorporem el formatge, el sure i el suc de taronja, i batem fins aconseguir una mescla homogènia i cremosa.
- Si esta massa líquida és convenient que la deixeu reposar unes dos hores a la nevera.

Ingredients per la cobertura (frosting)
-  250g de mantega
- 150g de philadelphia
- 150g de mascarpone
- 160g de sucre glass

Procediment per al frosting
  Batre el sucre amb la mantega a temperatura ambient, amb l'ajuda de les varilles elècriques.
- Incorporar els formatges i continuar batent fins obtenir una crema homogènia.
- Per cobrir el pastís es convenient donar una primera capa i deixar-lo a la nevera unes dos hores per que es faci dura.
- Un cop fred acabem de perfeccionar amb una segona capa de frosting de buttercream, jo no li vaig fer segona capa, ja que per sobre portava el fondant

Pastís a punt de posar el fondant, sinó poseu fondant li heu de donar dos capes de butercream

 Podeu fer el mateix frosting, per la cobertura que per farcir, però jo el fròsting de mantega (buttercream clàsica) el trobo més pesat, el de farcir m'agrada molt més, però és més líquid i no va tant bé per cobrir, la buttercream queda més perfecta.

El fondant el vaig utilitzar de compra però si us voleu atrevir a fer-lo vosaltres podeu seguir aquest enllaç que teniu un vídeo explicatiu: Fondant
Per posar el fondant es important primer amassar bé la pastilla i després amb l'ajuda d'un corró, millor si es de silicona, l'estirem sobre el pedrís de cuina que prèviament hem espolvorejat amb maicena per que no s'enganxi.
Qualsevol dibuix o figura que vulgueu fer és important primer fer-ho amb paper i fer com els patrons, jo vaig retallar el dibuix i el posava a sobre del fondant ja estirat i ho retallava, i sols calia anar retallant i pegant.
Per enganxar les capes de fondant unes amb les altres com es el cas de la cara, boca i ulls sols cal que pinteu amb un pinzell amb aigua la superfície que voleu apegar i us servirà de cola.












2016 cumpleanys Carme 10 anys! segon rambow cake, pocs altres fare.....5 hores de preparació!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada