dimecres, 10 de juliol de 2013

Sopa de tomaca en crostons de sardina de casco

Avui m'han regalat dos sardines de casco. Feia molts anys que no en menjava, bé fa poc va estar en forma de gelat, si si, gelat de sardina de casco, i no podia ser a un altre lloc, que a Les Moles d'Ulldecona.
No sabia que fer en de les sardines i menys ara en esta calor, així  que he aprofitat a posar-les a la meva sopa de tomaca, i el resultat m'ha agradat tant que el volia compartir-ho en vatros, avore si us atraviu en este producte tant antic que molts segur que no haureu provat mai.


Ingredients
- Tomàquet cor de bou
- Sal i oli
- Avui sardina de casco però també ho faig amb;alfàbrega, julivert o crostons de pa per sobre de la sopa.

Sardines de casco








 Procediment
- Pelar els tomàquets, si són prou madurs es pelen fàcilment, sinó es millor escaldar-los.
- Treure la part on estan les llavors i quedar-mos sols en la molla.
- Triturar el tomàquet amb el túrmix molta estona fins que estigui ben fi.
- Incorporar sal i oli al gust, servir molt fred.
- Avui li he posat uns crostonets de sardina, que prèviament he netejat i he tallat a daus i l'he fregit amb poc oli fins que quedin cruixents.

Tomaca cor de bou

Aquesta tomaca es ideal per fer aquest plat, ja que té una textura farinosa i no fa falta posar-hi pa.

2 comentaris:

  1. Ben bo, això de la sardina! És una companya excel·lent pel tomàquet.

    ResponElimina
  2. Gisela aixo es una bona recepta per ara a l'estiu, i despres una bona migdiada, jeje.
    fins aviat.

    ResponElimina