dimecres, 15 de maig del 2013

Cigrons gratinats


Com m'agrada que el més visitat del blog d'aquest més siguin les llegums, bon senyal! així que perquè no se us acabin les idees us en deixo un altra!
Com ja sabeu els llegums els hem de consumir dos cops per setmana, són cereals rics en hidrats de carboni i proteïnes, els trobem a la base de la nostra piràmide alimentària, i ens ofereixen molta varietat ; llenties, fesols, cigrons, pèsols i faves són els més freqüents de la nostra alimentació. Avui en dia per falta de temps no es consumeixen lo suficient però hem de saber aprofitar-mos del que ens facilita la indústria alimentària, i en aquest cas una de les conserves preferides són les llegums de pot, sempre et poden facilitar un dinar! Ara un consell no escatimeu amb el preu, per 50 cèntims més és molta la diferència!
Bé, aquesta recepta és del Ramon, molt fàcil i dedicada als més petits.
Si pregunteu als  petits que és el que més els agrada, segur que a la majoria són els macarrons, aquesta recepta es tracta d'això, de fer els cigrons igual que faríeu els vostres macarrons que tant els hi agraden, allí va!

Ingredients
- 1 pot de cigrons cuits
- 4 tomàquets madurs per ratllar
- 1 ceba mitjana
- Pimentó roig i verd al gust
- Bacó o pernil o carn picada
- Orenga
- Formatge per gratinar

Procediment
- Fer un bon sofregit amb les verdures i la carn picada o de bacó o de pernil, al vostre gust.
- Mesclar els cigrons amb el sofregit i posar-ho a una safata per poder portar al forn.
- Posem un polsim d'orenga al gust i ho cobrim de formatge ratllat per gratinar, i ho enfornem.
- 10 min llest per dinar!




Aquest és un plat prou complert, on ens aporta la ració de fècula i de proteïna tant animal com vegetal, per tant en una  amanida verda o un gaspatxo, i de postres una fruita  teniu el dinar llest!

7 comentaris:

  1. Ramon! Això sí que és una sorpresa ben agradable. Cigrons gratinats! Això s'ha de tastar, llàstima que del teu no pugui fer-ne cullerada. Perquè els cigrons m'encanten, sobretot el menut, i mai de la vida se m'hagués acudit fer-los així, gratinats. Gràcies per compartir la recepta. Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marina, estes coses inventades avegades donen resultat i tot, jeje

      Elimina
  2. mmm unes llegums ben interesants... i ben goloses!m'agrada la idea de fer macasigrons!!!!
    Però jo m'apunto a provar-los!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt ben trobat macacigrons! jijiji ja mos contaràs...

      Elimina
  3. M'agrada molt això de gratinar els llegums. No n'he fet mai. Serà qüestió de provar-ho.
    Nani

    ResponElimina
  4. Ostres, quina recepta!!! així segur que ens agraden a tots! t'acabo de descobrir, em quedo per aqui. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Cinta! jo tampoc coneixia trossets de cuina i m'ha encantat, et segueixo! el proper cop que faci la tarta de formatge porvaré la teva! m'encanta!

      Elimina