dilluns, 9 de juny del 2014

Pastís de xocolata amb frambueses


Aquest invent de pastís va ser per al cumpleanys de la meva mare el dia 1 de Març.
Sempre m'havia fet goig utilitzar les frambueses per decorar un pastís, després de veure molts programes de canal cocina i  mirar a la Donna Hay, hem va fer venir moltes ganes d'utilitzar les frambueses.
Per al bescuit vaig fer el de xocolata, el de la Tarta Sacher, i el vaig farcir de melmelada de frambuesa comprada.
Per sobre vaig fer un frosting de formatges com el de la Tarta de carabassa i nous.

Ingredients per al bescuit
- 5 ous
- 130g de sucre
- 200g de xocolata negra (min50%cacao)
- 150g de mantega a temperatura ambient
- 150g de farina
- 2 cullerades de llevadura Royal

Procediment
- En tres bols diferents fem les tres mescles:
1- Muntar les clares a punt de neu.
2- Mesclar fins que planquejen els rovells amb el sucre
3- Fondre al bany maria la mantega amb la xocolata
- A continuació incorporem la xocolata amb la mantega amb els rovells i el sucre, i li anem incorporant la farina previamnet tamitzada i la llevadura.
- Per finalitzar incorporem les clares muntades amb moviments suaus en conte de que no es desmunten.

Podeu seguir els passos al següent enllaç: Bescuit de xocolata

Per aquestes quantitats he utilitzat un motlle desmuntable de 26cm de diàmetre.
- Embadurnar el motlle amb mantega i espolvorejar amb farina.
- Enfornem a una temperatura de 180ºC uns 30 min. És molt important que no quedi massa cuit, sinó queda sec.

Partir el bescuit
Farcir-lo de melmelada de frambueses


Un cop fred l'he partit per la meitat i l'he farcit de melmelada de frambueses que vaig comprar.
I per sobre possar el frosting de formatges.
Si el bescuit us quedés massa sec, podeu mullar-ho amb un almívar, jo per mullar els bescuits sempre utilitzo 1 part de sucre i 1 d'aigua, es pot aromatitzar amb algun licor, pell de fruita o vainilla amb pols.

Ingredients per al frosting
- 50g de formatge filadelfia
- 50g de mascarpone
- 240g de sucre glass
- 50g de margarina
- El suc d'una llimona

Procediment per al frosting
- Afegir a un bol tots els ingredients a temperatura ambient i batre-ho fins obtenir una mescla homogènia.


Cobrir-lo amb la cobertura (frosting) de formatges
Decorar amb les frambueses







1 comentari:

  1. oh que bo, Gisela! I que bonic! Tens raó, sempre fan molt de goig, els gerds! I segur que a ta mare il van agradar!

    ResponElimina