divendres, 17 d’octubre del 2014

Rovellons en escabetx

La tardor del 2014 la recordarem com un any abundant de bolets!!! Natros no som boletaires però el meu fill que és un depredador, i troba de tot, va demanar anar amb el tio Joan a buscar bolets, ja que és l'únic de la família entès. Quan hem vaig veure en tots aquells rovellons vaig posar un missatge al facebook perquè els entesos m'enviessen idees, i aquesta hem va agradar molt, a mi i a tots els que l'he explicat. Així que és mereix una entrada perquè vos quede clar, aquesta conserva tant peculiar.


Ingredients
- Rovellons del botonet (el mes menudets) si són grans els tallem a trosets.
- 50% d'oli d'oliva
- 40% vinagre blanc
- 10% aigua
- Grans d'all pelats
- Boletes de pebre negre i vermell
- Bitxo
- Fulleta de llorer
- Pebre vermell dolç

Procediment
No vos poso quantitats perquè dependrà  de la quantitat que fareu.
Barrejar en un bol l'oli el vinagre i l'aigua, afegir a la mescla una mica de sal i una mica de pebre roig.
Posar els bolets nets dins dels pots de vidre amb els alls, la fulla de llorer, les boletes de pebre i el bitxo, jo ho vaig intercalant i apretant.
Un cop tenim el pot ple li tirem el líquid fins que quedi ple, i tanquem el pot.
En uns dos-tres dies llest per consumir.
Veure-ho com perden volum, com al principi el pot esta ple i després queda espai, llavors ja es poden consumir.
A part de quedar molt bons com a tapa o per les amanides, és una passada el ràpid de fer ja que no cal coure el bolets ni posar els pots al bany maria.
                                                                        


Ramon tot satisfet amb els seus cistells! va marxar amb dos i va tornar amb tres!



1 comentari:

  1. Un cop els tenim en el pot de vidre, s'han de conservar a la nevera? Quant temps es poden tenir fins a consumir-los?

    ResponElimina