L'empanada la podeu farcir al vostre gust, nosaltres avui l'hem fet de carn, ja que teníem sobres de salsa bolonyesa i l'hem aprofitat per farcir, junt amb uns pebrots del piquillo, i amb l'ajuda del meu fill, en un plis plas hem tingut llest el dinar!
Ingredients per la massa ( la podeu comprar feta)
- 100ml d'oli d'oliva
- 90g de sagí o mantega
- 50ml d'aigua
- 50ml de vi blanc
-1 ou
- 30g de llevadura de panederia (pastilla)
- 450g de farina de força (aprox.)
- 1 pessic de sal
- 1 ou per pintar
Procediment
- Escalfar l'aigua, el vi i l'oli i desfer el sagí, un cop desfet i el liquid encara esta calent afegim la llevadura i la desfem amb les mans fins que no ens quedi cap grumoll, i incorporem l'ou.
-Quan tenim tots els líquids ben dissolts, li anem afegint la farina i la sal, fins aconseguir una massa que no sens enganxi a les mans.
- Deixem reposar la massa, uns 30 min, fins que augmente el seu volum.
Muntatge
-Partir la massa en dos.
- Estirar una de les parts a sobre d'un paper de forn, jo per que no s'enganxi al corró i posar més farina poso un altre paper de forn a sobre i l'estiro com si fos una empanadilla. (veure imatge)
- Retirar el paper de sobre i col·locar la base en una safata de forn.
- Posar el farcit deixant una vora d'un cm aprox, per poder tancar-la.
- Per finalitzar fer el mateix amb l'altra meitat de la massa i la posem per sobre.
- Segellem les vores i ho pintem amb ou.
- Podeu decorar-la al gust amb les sobres de la massa, Ramon ens ha fet un paisatge molt primaveral.
Estira la meitat de la massa a sobre d'un paper de forn |
Estirar la segona meitat de la massa a sobre d'un paper de forn |
Afegir el farcit, deixant una vora d'un centimetre |
Posar-la a sobre i segellar les vores |
En la massa que us sobre fer el que us vingui de gust |
Ramon ens ha fet un dibuix molt primaveral, pintar amb un ou batut |
Enfornar 30' a 200ºC |
Quin fill més guapo que tens, Gisela!! I més col·laborador! Que bé que us ho devieu passar, dinant a la platja amb aquesta empanada!
ResponElimina