dimarts, 17 d’abril del 2012

Calamars a la romana

Avui per dinar tenim fideuà. El calamar era gegant! així que les potetes han parat per als fideus i el cos l'hem tallat a rodanxes i l'hem fet a la romana per picar.
Vaja vermutillo ens hem "arreat"! ole ole... Com diria el meu home i el seu amic madrileny (Don Luis)  en un bon "tapeo" no poden faltar els calamars a la romana i les pataques braves, aquí els teniu!!

Ingredients
- Calamar
- Farina
- Sifó
- Colorant alimentari (safrà)
- Sal i oli

Procediment
- Netejar el calamar.
- Treure les potetes i les ales.
- Tallar el cos a rodanxes, del mateix gruix.
- Per fer la pasta, posem farina en un bol, i li anem afegint sifó, anem remenant al mateix temps, fins obtenir una pasta clareta, sense grumolls.
- Afegir un polsim de safrà i sal a la pasta.
- Sucar les rodanxes de calamar a la pasta i posar-les a la paella en abundant oli calent.
- Un cop surten de la paella, posar-los un moment en paper absorbent per evitar l'excés d'oli.
- Llest per tapejar, o fer el típic bocata "Madrileño", en unes canyes "of course".


6 comentaris:

  1. Gisela,

    Com ho fas per a que no "petin" els calamars al fregir-los i ho escarritxin tot d'oli.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pos petar-me els calamars no m'ha passat mai, els tallo a rodanxes i els passo per la pasta per arrebossar i els fregeixo en abundant oli d'oliva ben calent, això si en oli d'oliva, ara escatxillar una mica si que ho fan, tot depent si el calamar conté molta aigua o no, si es congelat et passarà més que en un fresc, i de la temperatura de l'oli. Espero haver-te ajuda't.
      Un beset Vicky

      Elimina
  2. Hola xics!!! m'apunto lo de..."Afegir un polsim de safrà i sal a la pasta".
    Vos volia preguntar si saleu los calamars avans de pasar-los per la pasta o los saleu una miqueta després de fregits o cap de les dos coses...
    Merci!!!
    Mireia S.

    ResponElimina
  3. Hola Mireia!
    Si els vaig salar un poquet, pero no massa, quan es fresc no li fa falta massa sal.
    Espero que et surtin ben bons i cruixents!

    ResponElimina
  4. Jo abans d posar-los a l pasta 🍝 per rebossar, els aixugo bé, i els paso… per ferina seca. Suaument, no impregnats. Després els paso per l pasta d rebosar i ni una esquitxada.

    ResponElimina