Com ja sabeu sóc una amant dels cocs, coques, pastissos, ..... de poma!
Aquest el feia molt amb la massa del coc ràpid i li posava dauets de poma per dins i llesquetes de poma per sobre, però l'altre dia el vaig veure al blog de gastronomia &cia que posaven aquest pastís suec de la Rachel Allen (cuinera Irlandesa famosa pels seus programes de TV i llibres), i el vaig voler provar, ja que és molt similar al nostre coc ràpid però en lloc de posar oli porta mantega i no porta ni iogurt ni llet el que li dóna una consistència més tupida més similar al plume cake. Ideal per postres, esmorzars i berenars
Ingredients
- 250g de farina
- 10g de llevadura
- 1c petita canyella amb pols
- 150g de sucre moré
- 150g de mantega
- 3 ous L
- 3 pomes reineta o grany smith
per el glasejat de sobre
- 5g de mantega
- 3 cullerades soperes de sucre glass
- 1 cullerada de café de canyella amb pols
Procediment
- Precalentar el forn a 180º i preparar el motlle desmotable amb mantega i farina.
- Tamisem la farina, la canyella , el sucre i la llevadura.
- En un bol fonem la mantega i incoprporem els ous, batem bé fins aconseguir una mescla homogènea.
- Incorporem la farina a la mescla dels ous i mantega i barregem bé.
- Pelem les pomes i la meitat les tallem a daus per incorporar dins la mescla i les altres a tires per adornar per sobre.
- Posem la mescla al motlle de forn i adornem amb la resta de poma tallada.
- Introduim al forn sobre uns 45 min, fins que estigui cuit.
- preparem el glasejat amb la mantega fosa i li incorporem el sucre i la canyella, un cop surti la tarta del forn quan encara estigui calenta pintem per sobre amb aquesta mescla.
- Un cop freda ja podem berenar!
Un altre per la colecció, poc a poc estic fent mitja Europa! Anglaterra, França, Alemanya,...
Si seguiu l'enllaç; Poma veureu totes les posibilitats que tenim en aquesta fruita
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada