dijous, 17 de març del 2016

Clafotís de cireres

Esta recepta de la cuina frnacesa ens proporciona menjar fruita d'una manera molt original. Recorda a la coca de cireres que es fa per Catalunya, però amb una massa més líquida semblant a un flam, es pot fer també amb prunes, encara que amb cireres és l'autèntica.




Ingredients
- 100g de sucre
- 30g d'ametlles
- 80g de farina (i una mica més per al motlle)
- 500 ml de llet
- 3 ous
- 30g de licor Kirsch (o coantrou)
- 40g de mantega (i una mica més per al motlle)
- 500g de cireres madures sense òs.

Procediment
- Precalentar el forn a 180º
- Moldre el sucre amb la picadora o thermomix 15 seg vel 10
- Moldre les ametlles junt amb el sucre 10seg vel7
- Afegir la farina, la llet, els ous i la mantega, el licor i batre tot 7 min, 80º vel3.
- Posem les cireres a la safata de forn que prèviament hem posat la mantega i la farina per que no s'enganxi la massa.
- Per sobre li tirem la mescla de llet i ous.
- Enfornem 45 min.
- Abans de servir la podem espolvorejar amb sucre glass per sobre.

Ràpida i senzilla de fer, però el que més costa és treure el pinyol, sense malmetre la cirera. Sabeu com fer-ho?
Agafeu un boli bic transparent de tota la vida i traieu el cartutx de tinta i el petit tap de la part superior, és a dir que ens quedem sols amb la carcassa transparent, i ja teniu l'eina per treure pinyols.
Agafeu la cirera i per la part superior, per on s'enganxa el rabet pressioneu amb el boli amb la part que escriu, us sortirà disparat el pinyol per la part de sota de la fruita, intenteu agafar-la amb la ma.
I si teniu nens petits, ja sabeu millor treure el pinyol! que amb aquest truc no costa res!

Ja tenim el berenar preparat, aquell dia vam anar a la platja!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada