Feia molts anys que no en menjava, i l'altre dia Ana que és una cuinetes em va dir que el feia habitualment. Em va proporcionar la mescla d'espècies que venen preparades al super i aquí està el resultat.
Resulta molt senzill de fer, ja que són pocs els ingredients, el més laboriós és el temps de cocció, però vaig utilitzar l'olla exprés i en 30 min el vaig tenir fet.
Ingredients
- 1 kg de vedella per guisar ( si pot ser a daus millor que filets)
- 2 pebrots vermells
- 2 cebes mitjanes
- Vi negre o conyac
- 200 mL de caldo de carn
- Espècies per gulash
- Sal, pebre i oli
Procediment
- En l'olla exprés posar oli i fregir la carn, que prèviament hem sal-pebrat.
- Un cop marcada la retirem.
- Amb el mateix oli incorporem la ceba tallada molt fina, jo perquè els nens no els hi moleste la passo una mica per la picadora.
- Un cop tenim la ceba enrossida afegim el pebrot vermell, que també he picat molt petit perquè es desfaci bé.
- Quan les verdures ja estan enrossides li afegim la carn i un bon xorret de vi o de conyac i deixem que s'evapori l'alcohol.
- Abans de tancar l'olla li afegim una mica de caldo de carn o de verdura o d'aigua perquè no es ressequi, la carn no ha de quedar coberta de líquids.
- Deixem coure uns 30 min a l'olla exprés.
- Després de cuita la carn li afegim les espècies i anem remenant durant uns 10-15 min, per fer reduir el caldo i que s'impregni bé amb les espècies.
- És bo deixar reposar l'estofat, unes hores o inclús d'un dia per l'altre.
- Natros el vam acompanyar amb arròs blanc, als nens els hi va encantar!
M'encanten aquest tipus de plats, ja que són ideals per deixar preparats d'un dia per l'altre i portar amb el tupper!
Ingredients |
Picar la ceba i el pebrot i sofregir la carn |
Si no trobeu el preparat, podeu utilitzar les següents espècies, i aquestes les posaríem abans de tancar l'olla;
- Pebrot vermell dolç
- Pebrot vermell picant
- 1 rameta de romer fresc
- 1 fulla de llaurer
- 1 pela de llimona
- Comí molt
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada