dilluns, 26 de gener del 2015

Crumble de poma




Aquet cap de setmnana hem estat de festa, la jubilació del tio Joan!
De menú; torrada de verdures i xuletons! així que havia de fer unes postres "light's".
Ell és un amant de la crema pastelera, però no veia adient després de tanta porteïna ingerir-ne més, jejeje coses de dietista.
Així que vaig optar per les altres postres preferides d'ell ; el coc de poma.
Jo que m'estic convertitn en una amant de les variants del coc de poma, hem faltava per la col.lecció la Crumble.
 La crumble és una mescla de farina, mantega i sucre que sol anar damunt de fruites cuites, existeixen moltes variants, tant dolçes com salades. Es un postre típic d'Anglaterra.
Segur que teniu els ingredients per fer la vostra primera Crumble, espectacular de bo i fàcil!.





Ingredients per la base de poma
- 6 pomes verdes; jo vaig utilitzar golden i reineta
- Canyellla
- 1 c. sopera de mantega
Podem aromatitzar la poma en altres espècies, com; anís, vainilla,...

Ingredients per la crumble
- 160g de farina
- 100g de sucre
- 100g de mantega a daus molt freda

Procediment
- Possar en un bol la farina, el sucre i la mantega ben freda, i amb les puntes dels dits ho anem desfent tot. Un cop ho tenim ben mesclat ho deixem a la nevera, no importa si queden grumolls.
- Pelem i tallem les pomes a daus d'uns dos cm.
- Encenem el forn a 200ºC.
- Possem en una paella la cullerada de mantega i la fonem, un cop fosa incorporem la poma i una cullerada de canyella en pols al gust, o altres espècies, i ho coem a foc mig durant uns 15 min, fins que la poma es torna tova.
- Deixem refredar la poma.
- En una font per poder anar al forn incorporem la poma i per sobre posem la crumble que tenim a la nevera.
- Enfornem uns 20 min fins que qeudi ben daurada la superfície.
- Es sol servir tèbia i acompanyada de gelat de vainilla o iogurt grec.



En un bol mesclar, la farina els daus de mantega i el sucre

Coure la poma amb la mantega uns 15 min, fins que estigui tova

Posar la poma en una safata de forn i deixar que es refredi


Apple pie i crumble de poma


2 comentaris:

  1. Ben bo! fa una pinta estupenda! prova aquest també i ja em diràs! http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2013/03/taronja-al-forn-amb-crumble-de-cacau.html

    ResponElimina