El coc de brull ha estat el que més he fet últimament, i a conseqüència el que millor em surt. Així que vaig pensar en presentar-me al concurs en aquest coc però en una petita variant, fer el bescuit marmolat en xocolate.
Quan he anat a comprar els ingredients, he canviat de pensament, volia canviar el sucre glass que porta , i posar un altra cosa, així que he pensat en una gelatina de taronja, i directament en pensar en taronja he pensat en xocolate, per tant el bescuit havia de ser completament de xocolate i no marmolat.
I m'he quedat en aquesta versió totalment improvisada, que en ment penso que ha de ser una bona combinació però com sempre no ha sortit tal com esperava...
Després de coure el bescuit junt amb el brull, ha resultat que el brull s'ha endinsat amb el bescuit i no es veia, i llavors ja no li he vist convenient tirar la gelatina i he tornat a posar el sucre glass que no volia posar des de el principi, jajaja...
Bé, al final ha quedat com el coc de brull que faig sempre però en un bescuit potent de xocolate, i com els vinarosencs tenen fama de xocolaters, i el meu fill el primer, pos els dedico aquesta versió del coc de brull.
Crec que quedaria bé decorar-ho en algun fruit roig, però és hora del concurs i no en tinc, sols gelatina de taronja que me tocarà menjar a cullerades, ups!
Ingredients
-175g de xocolate de cobertura
- 150g de mantega
- 150g de sucre
- 4 ous
- 1 sobre de gelatina Royal
- 75g de farina
- 500g de brull
Procediment
- Desfer el xocolate en la mantega al bany maria
- Batre els rovells amb el sucre, fins que blanquegen
- Muntar les clares
- Incorporar als rovells el xocolate, la farina i la llevadua tamitzades i per últim amb conte les clares muntades.
Brull a sobre de la pasta |
Pasta del bescuit i brull |
- Un cop tenim la pasta del bescuit feta, la posem en un motlle desmotllable prèviament untat amb mantequilla i farina.
- Per sobre el cobrim de brull, que prèviament hem xafat en una mica de sucre glass.
- Precalentar el forn a 180ºC, el coem uns 45-50 min.
- Quan surt del forn li posem sucre glass i si voleu podeu donar color per exemple en unes cireres confitades.
Així ha sortit del forn |
- Al final el coc el va presentar el nostre fill Ramon, en la categoria infantil, un gran xocolater.
L'altre participant de la categoria infantil, és un amic del cole de Ramon, l'Axel, ell va presentar un coc de xocolate en mermelada de maduixa feta per ells, bonísim, i com els dos cocs de xocolate estaven igual de bons el jurat va decidir que compartisin el premi! mireu quina cara de felicitat! estaven alluernats davant de tanta gent i càmares, jejejej...
- Va estar un plaer ser jurat, i una elecció molt difícil perque la majoria estaven boníssims, a mi hem va tocar tastar els salats, ja que participava el meu coc dolç, i no podia haver "tongo"!!! podeu trobar més fotos i més informació al següent enllaç: Ca Masstia III concurs de cocs.
Els guanyadors de la categoria infantil |
Els futurs xocolaters, fent sombra al mestre Torreblanca |
Els preparatius |
Molta sort!! Aquest pastís fa molt bona pinta, a veure si torneu a guanyar premi!!
ResponEliminaun troset de premi si que ens ha tocat, jijij
Eliminamolt suau i fi a la vegada... m'agradat!!!
ResponEliminai molt ben pensat..
Gràcies mestre, venint de tu es tot un complit, un dia d'estos mos has de fer un curset accelerat.
Eliminagràcies
Ole!!! Així que en dos anys portes dos premis!!! Bravo!!! i que feliç es veu al nen!!! El brull és el mató????
ResponEliminaUn gran pastís..prec nota, doncs aquí tambè som xocolaters... Bon cap de semana!
Hola Mon, si el Brull es mató aqui a les terres del sud.
EliminaHas de provar el coc de brull típic d'aqui, el pots trobar al blog, segur que t'encantarà
bsts