dijous, 23 de maig del 2013

Viure sense gluten

El proper 27 de Maig es celebra el dia nacional del celíac o el dia sense gluten.
Com ja sabeu la intolerància al gluten causa una malaltia anomenada celiaquia.
Els malalts celíacs, són  persones que no poden menjar aquesta proteïna que trobem  principalment al blat, sègol (centeno), avena i ordi (cebada).
En la nostra alimentació hi han molts aliments que contenen gluten, el problema dels celíacs es en l'alimentació quan surten a menjar fora de casa, encara que un dels principals problemes és amb el pa, un aliment  bàsic i de consum diari que han de mirar.
Avui en dia ja comencem a trobar molts aliments en l'etiqueta on informa si contenen o no el gluten, però tot i així ho tenen difícil i ja no diem quan es surt fora de casa.
Esperem que les associacions i la indústria alimentària facin bé la seva feina per poder-los fer una vida més fàcil.
Esta clar que un malalt celíac pot portar una alimentació igualment equilibrada i variada.
Els productes de més confusió són aquells més elaborats tipo salses, embotits i gran part de la bolleria i pastisseria i com sabeu aquest dos grups són aliments ocasionals i no de consum diari.
Al contrari passa amb el pa i la pasta dos aliments de la base de la nostra alimentació, però cada cop més podem consumir sense gluten, encara que en un preu més elevat.
Jo des d' aquest blog intentaré posar el meu granet d'ajuda, per poder-los fer una dieta més variada i el menys monotona possible. Ja que la cuina d'aquest blog són principalment aliments naturals de la nostra dieta.


- Viure sense gluten



2 comentaris: