dilluns, 6 de febrer del 2012

Pastís de xocolate i taronja

La meva fillola, ha fet dos anys, i li volia fer un pastís en fondant, però uns dies abans hem van passar una recepta d'un biscuit de taronja i vaig pensar d'aprofitar-la per al seu aniversari, i aquí està!
Encara que visualment el bescuit no va quedar gaire homogeni (sol passar quan tens compromís), per dins estava boníssim, llàstima de no tenir cap foto del tall, al estar davant dels invitats ens vam despistar.

Per dins era un biscuit de taronja, amb melmelada de taronja i el vaig cobrir de xocolata negre i estrelles de fondant.

Ingredients pel biscuit:

- 4 ous
- 1 got i mig de sucre
- 1/2 got d'oli de girasol
- 1 got de farina
- 1 sobre llevadura royal
- 1 taronja sencera


Ingredients per al fondant:
- Seguiu aquest enllaç: http://nohihanous.blogspot.com/2011/08/pastis-de-cumple-en-fondant.html

Ingredients pel farcit i cobertura:
- 1 tableta de xocolate Nestlé postres
- 1 taronja (1/2 got de suc de taronja)
- 1/2 got de Cointreau
- 1/2 got de sucre
- Melmalada de taronja

Procediment:
- Posar en un bol un got i mig de sucre i els 4 ous i batre-ho amb el túrmix fins que blanquegen els ous.
- Posar una taronja sencera, amb pell i tot, rentar-la be i la partiu en 4 trosos, treure la part del peçó i la de baix més blanca i dura, triturar-ho tot junt.
- A continuació incorporar el mig got d'oli, i quan ja ho tenim tot homogeni incorporem la farina i el llevat.
- Ho posem a un motlle de forn que prèviament hem embadurnat amb mantega.
- A uns175ºC uns 35 min: aquí ve el difícil, perqué depent molt del vostre forn.
- Quan tenim el biscuit cuit i s'hagui refredat el desmotllem i el partim per la meitat.
- En un caso posem; mig got de suc de taronja, mig de Cointreau i mig de sucre i ho fem bullir fins que s'evapore l'alcohol.
- Aquest suc el tirem per damunt del bescuit per que ens quedi més suau , i al mig  li posem la melmelada de taronja.
- Tornem a montar els dos pisos, i li posem la cobertura de chocolate.
- Abans de que es refredi la cobertura li enganxem les estrelles de fondant.



Si no el voleu fer de tarta de cumpleanys, sols el bescuit ja està boníssim i molt ràpid de fer.
Va agradar a tots molt, i a mi especialment ja que la combinació de taronja amb xocolate és la meva preferida!!! mmmm!!!

L'altre dia una seguidora del blog va fer el pastís, i ens va passar una foto, gràcies Laia, fa molt bona pinta!


1 comentari: