dimecres, 12 d’octubre del 2011

Pasta al Cartoccio








Aquesta és una pasta que vàrem descobrir a València, concretament al Restaurant Porto Pasta al port de la America’s Cup. Amb l’arribada de la F1 el van tancar i això ens va fer buscar la recepta i anar fent proves fins trobar el punt òptim.








Ingredients per a 4 comensals
- 500 gr de pasta artesana de gra dur (cocció aprox. de 15 a 18 min)
- 4 tomàquets madurs
- Dos dents d’all
- Oli d’oliva
- 300 gr sépia
- 300 gr de cloïsses
- 300 gr de musclos
- 12 llagostins o escamarlans
- Julivert
- Pebre

Procediment
- Bullir la pasta segons indique el fabricant per a que quedi “al dente”. Refredar-la amb aigua per aturar la cocció i que no s’enganxi. Reservar.
- En un perol posar les cloïsses, tapar-les i esperar uns 2 minuts fins que s’obrin. Reservar.
- Fer el mateix amb els musclos.
- Ratllar els tomàquets.
- Pelar i picar els alls.
- Picar el julivert.
- Una vegada refredades les cloïsses i els musclos es trauen de la closca.
- En una paella gran fregir els llagostins i reservar-los. Després, pelar-los.
- A la mateixa paella fregir la sépia a trossets, sofregir una mica els alls i a continuació afegir el tomàquet ratllat. Quan estigui quasi a punt afegir tot el marisc i el julivert picat. Salar al gust.
- En una safata de forn posar paper de plata i a sobre posar la pasta, afegir tota la salsa i barrejar.
- Tapar amb el paper de plata restant.
- Posar al forn ja preescalfat a 200ºC uns 10 minuts.
- I ara... ja és pot servir!!

1 comentari: