dilluns, 31 d’octubre del 2011

Panellets

Aquesta nit és la castanyada, i també nit de Halloween per als més moderns.....natros com som més tradicionals....celebrem la castanyada, que és més d'aquestes terres nostres.
Per això avui l'entrada no podia ser altre que.....ELS PANELLETS!!!!

A més a més, avui tenim el goig de fer un "copiar-pegar" d'una de les nostres seguidores, esperem que sigui el principi de moltes entrades de la gent que ens segueix....ja que de fet......té que ser part de la "xalera" d'este blog...que tots participeu.

Gràcies primera colaboradora!! Gracies Vane, germaneta, cunyada, etc...jeje!!

Panellets by Vanessa Sanz Adell:

Ingredients:

Amb aquestes quantitats m'han sortit 53 panellets:

250 gr. d'ametlla molta.
250 gr. de sucre.
250 gr. de patata bullida, ben xafada i freda.
100 gr. pinyons ( a poder ser del país).

50 gr. de coco.
50 d'avellanes torrades i picades.
30 gr. de castanyes torrades pelades (les he trobat al Mercadona).
50 gr. de xocolata fondant.
1 ou per a pintar.

Procediment:


1er. En un bol gran barregem el sucre amb l'ametlla i la patata i ho treballem amb una cullera de fusta fins obtenir una pasta lligada que es desprengui de les parets.
2on. Separem la massa en quatre parts per a elaborar els diferents tipus de panellets.

Pinyons: Fem unes boletes amb les mans i les passem per un plat de pinyons, després els pintem amb ou i els enfornem a uns 180 graus uns deu minuts fins que es facin rossos.


Avellana: Fem unes boletes allargades i les passem per l'avellana picada, les pintem i enfornem.

Coco: Afegim part del coco a la massa i fem boletes que després passarem per la resta del coco i amb els dits els hi fem una mica de forma de muntanyeta. Pintem amb ou la part de sobre del panellet per a que quedi daurada quan es coguin al forn.

Castanya: triturem les castanyes i les afegim a la  pasta de panellet. Fem boletes i els hi intentem fer una mica de forma de castanya. Els enfornem.  A banda desfem la xocolata fondant al microones amb una punteta de mantega ( molt poca, ja que si no la xocolata no quedara dura i cruixent). Ho hem de fer a una potencia baixa i poc temps i anar controlant que no se'ns cremi la xocolata, ja que ho fa amb molta facilitat. Més val programar-ho 30 segons i repetir 10 segons més si fa falta. Sucarem part del panellet de castanya a la xocolata i ho deixarem refredar sobre paper sulfuritzat o de forn.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada