dimecres, 15 d’abril del 2020

Ous a la escocesa- Ous escocesos- Scottish eggs


Avui es el dia de la mona, i que hi ha més típic que els ous de xocolate, però el problema és que a mí no m'agrada el xocolate, i lo curiós que va ser un dia com avui, fa uns 36anys, em vaig cruspir  tota sola una gallina de xocolate, desde alsehores no he tornat a menjar xocolata! jajajaj no ho oblidaré mai.

LLavors vaig pensar de fer aquets ous que vaig descubrir mirant la serie Broadchurch, molt recomanable per cert, hem van encantar sols vorel's, i quin dia millor que avui per fer-los!
Els ous simbolitzen fertilitat, i en temps de cauresma no podien menjar carn ni ous, i bullien els ous per guardar-los al acavar la quaresma i poder menjar-los ja per pascua, on sibolitza també època fértil per l'entrada de la primavera.

La veritat que val molt la pena, fàcil, boníssim, econòmic, per a picnic, fred o calent, un espectacle, com sempre els ous no em defrauden mai. I love eggs.

Ingredients per 2 ous
- 2 ous durs
- 4 saltxixes del país
- Mostaza dijon, pebre negre, orenga, nou moscada i un polsim de sal (per condimentar les saltxixes)
- Farina, pa ratllat i ou batut per rebossar.
- Oli per fregir.



Procediment
- Bullir els ous 8 min, quan estiguin freds pelar-los.
- Desfer les saltxixes de la seva pell, les posem a un bol i incorporem les espècies, i ho mesclem amb l'ajuda d'una forquilla.
- Posem un bol amb farina, un amb pa ratllat i un amb ou batut.
- Ens posem una mica de farina a les mans per que no s'enganxi, agafem la meitat de la carn a la ma
i li donem forma de "cuenco" i posem l'ou dur al mig i anem tancant la pilota fins que quedi tot l'ou embolicat amb la carn.
- Un cop tenim les pilotes fetes les pasem per ou i després per pa ratllat, aquest procediment el repetim dos cops.
- Fregir les pilotes amb abundant oli 4 min per cada banda.


- Es solen servir fredes i de picnic, o per emportar-les com natros fem amb els entrepans.
Es poden acompanyar de maionesa o algun altra salsa al gust, molts cops també ho acompanyen de torades franceses, que seria un pa de brioix fregit amb mantega.

Desitjo que les proveu de fer, ja que segur que teniu els ingredients a casa, avore si vos agraden tant com a mi!





2 comentaris:

  1. Perdona que no et pregunti per la recepta (molt bona, per cert, jo els he fet la setmana passada, però amb ous de guatlla, amb els de gallina són massa grans) sinó per la sèrie que menciones, Broundchart. No la trobo... segur que es diu així o hi ha algún error d'escriptura?
    Gràcies...

    ResponElimina
  2. Hola Xavi! gràcies pe'l teu comentari, si perdona s'escriu BroadChurch. Ja me dius si t'agrada

    ResponElimina