dijous, 12 de juliol del 2012

Amanida de bajoques

A punt de complir l'any del no hi ha ous, i ja hem fet 100 entrades al blog de menjars i 100 més al de bodegues i vins!
Avui per el post num 100 he triat una amanida meva, que m'encanta per l'estiu.
Ara que és època de bajoques, tenim l'oportunitat de variar els plats en l'ajuda d'aquesta verdura.
A banda de fer-les bullides en pataca, o d'un altra manera que sol fer-les per aprofitar el bullit del dia abans, es deixar les sobres a la nevera i el dia següent tallar-ho a daus petits i incorporar una mica de tonyina, ou dur, olives o pernil dolç o palets de cranc i amb una mica de maionesa tenim en 5 minuts un plat diferent, rapidíssim i de cost zero, per aprofitar les sobres.
Però avui toca la meva amanida de bajoques, aquest és un plat únic ja que ens aporta la proteïna (formatge) i el cereal (panís), però si la voleu fer lleugera per picar al mig sols cal que mescleu les bajoques bullides amb tomàquet d'amanir i veureu quin maridatge tant perfecte, i descansareu una mica de la base d'enciam.

Ingredients 
- Bajoques
- Tomàquets xerry
- Formatge feta
- Olives negres
- Panís
- Vinagreta de mostassa
- Salsa de iogurt

Procediment
- Bullir les bajoques el dia abans. Posar- les  a l'aigua sense sal quan aquesta ja esta bullint, un cop arranqui l'ebullició deixar-les uns 10 min.
- Parar la cocció repassant-les en aigua gelada, i deixar-les en un tupper a la nevera.
- Posar en una font les bajoques baix, i incorporar el formatge les tomàquets partides per la meitat igual que les olives negres i el panís.


Amanir al gust, jo he utilitzat dos salses que tenia a la nevera, us aconsello que ara a l'estiu sempre tingueu salses a punt per gaudir cada dia d'un amanit diferent:

- Vinagreta amb mostassa: posar en un bol una cullerada de prostre de vinagre, una cullerada de cafè de mostassa dos gotetes d'aigua i anar incorporant oli fins que es lligue la salsa, li podem afegir sèsam torrat al final li queda molt bé.
- Salsa de iogurt: aquest dia era amb tàperes i ceba tendra, ideal per aquesta amanida.


Consells dietètics
- Bulliu les bajoques d'un dia per l'altre, soles sense patata ni cap altra verdura, es bo deixar la verdura al dente, i així conserva les seves propietats nutricionals i el seu color verd intens.
- És un plat complert i equilibrat, però si li voleu afegir un aperitiu us aconsello una Vichisoise fresqueta i de postre una mica fruita del temps.

1 comentari:

  1. Una bona proposta per l'estiu, incorpora verdures d'una forma molt fresca, ens ha agradat molt!

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat us proposem un pollastre a l’arrós amb foie i pebrot. Esperem que us agradi!
    www.esfruita.com/assessorem/pollastre-a-larros-amb-foie-i-pebrot

    ResponElimina