dimarts, 22 de gener del 2013

Cigrons amb espinacs

Avui després de realitzar la nostra primera comanda a L'Hort d'Aiguadoliva, un hort ecològic, en verdures de temporada al costat de casa nostra, ens ha arribat la primera caixa de 5 kg de verdura variada i del temps.
Ara a l'hivern com sabeu la varietat de la verdura es més escassa, així que teníem; col llombarda, carxofa, espinacs, pak choi (un tipo de bleda oriental) i uns cabdells.
Avui hem fet els clàssics cigrons amb espinacs, però amb aquests espinacs tant frescos i tendres ha quedat uns cigrons més que bons.




Ingredients
- Espinacs
- Pernil salat
- Pinyons
- Ou dur
- Cigrons en conserva

Procediment
- Netejar bé les fulles dels espinacs i treure la part més dura, d'aquests poca cosa vam tirar perquè tot era tendre i aprofitable.
- Un cop tenim ben nets els espinacs, els incorporem al wok amb oli calent.
- En dos voltes us quedaran a menys de la meitat del seu volum, tant punt hagin perdut el volum incorporem uns taquets de pernil salat o bacó i ho sofregim tot junt i per últim incorporem els pinyons que prèviament havia torrat al forn.



- Així ja és un plat d'espinacs boníssim, i els vam fer servir de guarnició del pollastre de la nit anterior, i com ens van sobrar l'endemà per dinar vam fer-los amb espinacs.
- Bullir un ou dur i l'incorporem trinxat als espinacs juntament amb els cigrons bullits.
- Un xorret d'oli i a dinar
- Aquest plat us serveix de plat únic ja que ens aporta tota la proteïna necessària amb l'ou el pernil i les llegums més els hidrats de les llegums.
- Els espinacs es una verdura amb molt de joc, ja que a sobre d'una pizza o coca, queden realment bons fins i tot als que no agraden.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada