dijous, 13 de desembre del 2012

Sorbet de fruites

Aquests dies de fred ja no pensem amb els gelats, però si amb els sorbets per després d'aquests àpats copiosos que ens esperen en aquestes dates de nadal.
El sorbet s'elabora a base d'aigua i glucosa i en canvi el gelat es amb llet i/o ou. Així que els sorbets ens resulten menys pesats, més refrescants i menys calòrics.
Un altra forma d'introduïr la fruita per als mes petits, els podeu provar en quasi totes les fruites però ara en temps de mandarina, hem fet un sorbet d'aquesta fruita del nostre territori.
Es poden preparar de moltes maneres, el que si que heu de tenir en compte que el sucre s'ha de fondre sempre amb aigua formant un almívar o utilitzar sucre llustre. La glucosa sempre resulta molt més agradable al paladar ja que no cristalitza al congelar.
Aquí vos deixo la base d'un sorbet clàssic en aigua i glucosa, però també teniu l'opció d'afegir una mica de licor com per exemple cava o dos clares muntades a punt de neu per donar una textura més suau. El podeu servir en forma de boles de gelat o esperar que es descongele i picar-lo per beure'l.
Un altra opció de fer el sorbet més ràpid es congelar la fruita pelada i trossejada i desprès la triturem junt amb la glucosa i ja el tenim llest per servir.

Ingredients per 6 persones
- 500g de mandarines (pes net, sense pell)
- 300g de sucre (o 1/2 de glucosa i 1/2 de sucre)
- 200g d'aigua

Boletes de sorbet espolvorejat amb xocolata negra


Sorbet triturat amb cava



Procediment
- Escalfar amb un cassó els 200ml d'aigua i els 150g de sucre, anar remenant.
- Un cop tenim el sucre desfet, incorporem la glucosa remenem i aconseguim l'almívar.
- Retirem el cassó del foc i incorporem el puré de fruita, simplement triturar la fruita amb l'ajuda d'un túrmix, la podeu colar si no us agrada en tanta fibra.
- Posar en una fiambrera i al congelador.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada