dilluns, 5 de març del 2012

Coliflor en sobresada

Per als que no sou fanàtics de les cols, aqui teniu una recepta sencilla per no tenir excusa per porvar-la.
Jo la recordava de quan era petita, avui li he fet al meu fill, i l'hi ha encantat...ja ho sabeu, apart ho podeu provar en altres verdures.

Si proves un aliment que no t'agrada, o un nou aliment, unes 7 vegades, el teu cervell comença a relacionar aquell nou sabor fins que és acceptat. Hi ha gent que li costa més o menys però a tot ens acostumem!
A banda els gustos ens varien a mesura que anem creixent,  i no oblideu, la gana mana, el problema és que no la patim! no us doneu per vençuts.

Ingredients 
- 1 coliflor                                                             
- 2 patates mitjanes
- Sobresada
- Beixamel (ceba, farina, llet, i nou moscada)
- Formatge ratllat per gratinar



Procediment
- Bullir la col i les patates en un olla en aigua i sal.
- Un cop cuit ho escorrem i ho possem al fons d'una safata per poder anar al forn.
- Ho xafem una mica en la forquilla i per sobre li possem uns taquets de sobresada.
- A continuació li posem per sobre la beixamel i el formatge ratllat, i llest per gratinar!


 Per la beixamel:
- En una paella en oli sofregim ceba picada molt fina.
- Un cop tenim la ceba daurada li afegim una cullerada sopera de farina, i la sofregim fins que es torni de color torrat.
- A partir d'aqui anem afegint llet poc a poc i anem remenant al mateix temps.
 














Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada